Hae tästä blogista

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Asunnon valaistus kuntoon

Tuli tehty alakatto kauttaaltaan koko asuntoon ja siihen led-valaistus. Led-valoja on yhteensä n.60 kpl. Alakaton rakentaminen on aikamoinen urakka ainakin näin sellaiselle kaverille joka ei ammatikseen sitä tee. Hommaa hankaloitti se että tuli tehty se yksin. Kukaan ei ole tällöin pitämässä koolauksia ym.

Urakan edistyminen ja eri vaiheet.







Levyhissi on ehdoton! Vuokra n.17€ vuorokausi


Ajatuksena oli jo alkuun että lähtökohtana tässä asunnossa on ekologisuus jolla haetaan myös elämisen kustannussäästöjä. Sähkön kulutus on tarkoitus pienentää 1/3 tai jopa puoleen. Valaistus on siihen hyvä vaihtoehto kerrostalossa. Lamput ovat 3w led-lamppuja mitkä vastaavat teholtaan 25w halogeenejä joten ero on melkoinen.

Ledin etu on myös se että ne ovat todella pitkäikäisiä eikä lamppuja tarvitse vaihtaa toisin kuin halogeenin. Esim. valitsemieni ledien ikä on 50 000 tuntia mikä tarkoittaa että ne palavat yhtäjaksoisesti 24/7 kuusi vuotta putkeen niitä vaihtamatta. Halogeenitkin maksavat ja niidenkin valmistukseen kuluu energiaa. Kaiken kukkuraksi sähkön kulutuksen ero on melkoinen.


Valitsin tämmöiset kooltaan pienehköt led-sarjan valot jonka yhteen muuntajaan kuuluu 6 x 3w lamppua.
Olen suht paljon ollut ledien kanssa tekemisissä mutta löysin sähkömieheni kautta aika hyvän valosarjan jossa on hintakin kohdallaan. Sävy on näissä todella hyvä! Ei liian sininen eikä keltainen vaan jotenkin täydellinen. Ledit valitaan yleensä sävyn mukaan ja se onkin se vaikea juttu siinä kun ei tiedä miltä mikäkin sävy näyttää sitten omassa kodissa.



Valmiit seinät, katto ja lattia


Vasemmalla näkyy katonrajassa rako. Rakoon tulee lednauha joka valaisee koko seinän pituudeltaan. Sama on yhdellä seinällä eteisessä johon tulee vielä tehosteseinä jollain erikoismaalilla.


Kaikki lamput on asennettu huoneistoon sekä keittiöön tulevien kalusteiden mukaan. Tämä parantaa valaistuksen lopputulosta.


Tälle seinälle tulee biotakka ja paikka televisiolle. Alakaton ansiosta sai johdot ja kaapelit vedettyä nätisti valmiiksi.







En ole eläessäni asentanut näin hankalasti asennettavaa laminaattia. En usko että olisin ensikertalaisena selviytynyt tästä. Koska laatat ovat 63x63 cm kooltaan niit niitä on todella vaikeaa taivutella mihinkään patterin alle ja huoneesta toiseen. Isoa laattaa ja sokkeloa paljon. Viuhhh!

Katsoin Quick Stepiltä ettei tota mallia ole tarkoitus asentaa niin että se jatkuu yhtenäisesti huoneesta toiseen vaan se rajataan aina oviaukolle ja lista päälle. Mulle täydellistä tulosta hakevalle foobikolle se oli järkytys koska en voi sietää mitään kynnyslistoja varsinkin kun poistan kaikki ovet ja karmit. Ei kyllä tule heti mieleen että jossain olisi nähnyt laminaatin tai parketin olevan koko asunnossa yhtenäistä.
Laskeskelin kaikki taittumasuunnat ja kokoamisjärjestyksen koko asuntoon läpi ja menihän siinä neljä tuntia. Lopputulos oli se että jouduin aloittamaan asennuksen huoneiden risteyskohdasta, toisin kuin valmistaja suosittelee melkein keskeltä huonetta. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Ainoastaan vaatekomeroon laminaattia ei saanut yhtenäisesti asennettua koska se ei olisi ollut millään tavalla mahdollista. Eli lista sitten siihen.



Täältä löydät edellisen jutun tämän laminaatin asennuksesta.

Rulle oli tarkkaan vahtimassa etten tee mitään typeriä virheitä. Ei räksynyt joten hyvin vissiin suoriuduin.


lauantai 10. joulukuuta 2011

Niksinurkka, Laminaatti ja lämpöpatterit

Olen tässä toista päivää pahassa flunssassa enkä viiti pitkittää sitä remonttia rehkimällä. Joten pahaksi onnekseni viivästyneet työt saavat odottaa.

Olen tässä alakattoa ja sen valaistusta tehnyt pitkät viikot. Uudet sähköt olen saanut vedettyä myös alakaton ansiosta. Talo kun on sen verran vanha että uusi laki vaatii remontin yhteydessä sähkökeskuksen uusimisen.

Mutta asiaan! Olen aina ihmetellyt miksi lämpöpattereiden läpivedot tehdään aina suoraan lattiasta, varsinkin uudemmissa asunnoissa. Ymmärrän toki sen että sitten kun ne uusitaan niin ne on helppoa vaihtaa. Eikö ne insinöörit voisi koteloida niitä fiksulla tavalla johonkin nurkkaan kipsilevyn taakse? Vai onko tarkoitus se että asukas näkee sitten ajoissa jos ne sattumalta vaikka hiljalleen vuotavat, ja siten vältytään vesivahingoilta? En tiie!

Ainakin hirveetä söherrystä ne ovat aina aiheuttaneet lattiamateriaalin asentajille. Oli sitten kyseessä muovimatto tai laminaatti niin en koskaan ole livenä törmännyt johonkin siististi toteutettuun kikkaan.

Nyt huomio! Kaikki teistä osallistuvat aika varmasti elämänsä aikana lattian asennukseen oli se sitten ensiasunto tai joku muu! Naiset myös!
Esittelen aika yksinkertaisen ja ihan siistin tuloksen laminaatin asennuksesta lämpöpatterin alle. Jos muistatte tämän tulevaisuudessa niin isänne on ihmeissään.

Eli kun lämpöpatterin läpivedot osuvat tielle niin on selvitettävä tarkat mitat miten putket osuvat asennettavalle laminaatinpätkälle (tämä on tärkeä osuus eikä sen kanssa kannata hätiköidä). Mittaamisessa sun on käytettävä omia kikkoja. Itselläni on tässä erittäin hankalasti asennettava iso laminaattilaatta, joten putket osuvat aika varmasti vain yhdelle kappaleelle.

Mittaa laminaattiin reikäpaikat ja tee tarvitsemallasi koolla reikäsarjalla reijät. Paras tarkkuus merkitä reiät on tekemällä oikeisiin paikkoihin ristit.


Valmiit reijät oikeissa paikoissa.


Tässä välissä olen unohtanut ottaa kuvan mutta laminaatin seinäreunustalta sinun on leikattava pala irti niin että yksi leikkaus suoraan reikien välistä. Toiset noin 5mm viivat suoraan reikien reunustoille ja kaksi muuta viivaa yhtä viistosti toisiinsa verrattuna patteriin/seinään päin (leikkaustulos selviää seuraavista kuvista).

Huom! Leikatessasi käytä mahdollisimman ohutta terää. Älä käytä esim. puuterää koska ne ovat paksuja ja isohampaisia. Paksu terä tekee raoista isoja ja repii ikävästi laminaatin reunoista pinnoitteen epäsiistiksi. Käytä rautaterää (ohuita ja pienihampaisia). Pistosaha on hyvä mutta älä etene voimalla, tulee muuten huonoa jälkeä ja saumat näkyvät sitten.


On tärkeää että seinälle asti tehdyt leikkaukset menevät molemmilta puolilta takaviistoon. Syy selviää nyt. Tarkoitus on saada pala takaisin ilman rakoja. Ota kuvassa kolmesta osoittamastani kohdasta irrottamastasi palastasi vielä 1-2mm pois pistosahalla tai hiekkapaperilla. Voit ottaa aina vähän kerrallaan pois ja kokeilla palaa paikoilleen.


Asenna iso laminaattiosa paikoilleen.


Aseta pikkupala paikoilleen. Koska poistimme hieman ylimääräistä osoittamistani paikoista niin viistoihin leikkauksiin eikä mihinkään muualle jää nyt tästä syystä rakoa. Tämä mahdollistaa nyt sen että palan voi liimata alkuperäiseen kappaleeseen kiinni puuliimalla/erikeepperillä.


AVOT! -sanoi Sergei kun torilla kurkun möi! Lopputulos siisti ja huomaamaton. Eli loppuun vielä ennen putkien suojamuovien asentamista liimaa pala kiinni ja pyyhkäise vielä saumat lattian värisellä silikonilla!


Tuo lattian valinta on pelottanut mua jo monta kuukautta koska vääränlainen lattia voi pilata koko projektin lopputuloksen, varsinkin kun maksoin tästä maltaita ja tiedän että valkoinen marmori on aina riski. Nyt kun olen saanut olohuoneen ja keittiön valmiiksi niin täytyy myöntää että olen erittäin tyytyväinen valintaani. Varsinkin kun kaksi kaveria epäröivät sitä edelleen niin tiedän että valintani on osunut nappiin! He meinaa eivät ole koskaan jostain syystä pitäneet siitä mistä moni meistä pitää! :D
Mutta lattiasta, katosta ja koko huoneiston valaistuksesta lisää ensi viikolla!






Tässä pätkä jonka jaksan katsoa aina vaan uudelleen ja joka kerta nauran niin että vatsaan sattuu!! ....pankaa ne pillit huutamaan perkele! Soittakaa poliisit tänne prkl tarvitaan helvetin voimia nyt!

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...