Hae tästä blogista

perjantai 29. lokakuuta 2010

Kotkankatu Alppila 33m2

Asunnossa laitettiin kaikki uusiksi kolmen vuoden aikana kodinkoneita myöten. Ainoa mikä säilytettiin oli puolet keittiön kaapistoista koska ne olivat ihan käyttökelpoisia. Putkiremontin yhteydessä uusittiin myös kylpyhuone. Kuvia remontista ei juurikaan ole ja se mitä on niin ne ovat huonolaatuisia.

Tässä asunnossa viihdyin odotettua pidempään ja remontoin sitä vähän väliä niin että asuin aina remontin keskellä. Pidän Alppilasta sen sijainnin ja rauhallisuuden vuoksi. Alppilan alueella on myös harvoin asuntoja tarjolla ja tämä kertoo myös siitä miten arvostettu paikka on.


 Edellinen omistaja oli tasoittanut keittiön lattian asentamalla laatat kipsilevyn ja lattialämmityksen päälle. Lattialämmityksen päälle ei ollut laitettu mitään erillistä tasoitetta/valua vaan suoraan laatan ja laatan kiinnitykseen käytettävän saneerauslaastin alle. Tuloksena oli laattojen irtoaminen ja lattialämmityksen hajoaminen.
 Uusi valu alle..............
 .......uusi lattialämmitys ja valu päälle..
 Uudet laatat


Löysin vielä remonttitarvikeläjästä käyttämättömät laattoihin asennettavat ledivalot niin ajattelin käyttää nekin sitten.
Enempää ei remonteista kuvia löytynyt. Tässä on sitten lopputulosta!


 Näppärä yksiö avokeittiöllä ja alkovella.


Alkoveen rankensin tason sängylle. Idea osoittautui niin hyväksi että kaksi kaveriani toteutti saman korotuksen alkoveensa.

Kylppäri sai uuden ja raikkaan ilmeen putkiremontin yhteydessä. Täytyy kehua Remonttipartio Oy:ä sillä asuntoni osalta se kesti ainoastaan vähän yli kuukauden. Naapuritalossa kaveri oli evakossa 5kk. Peili antoi syvyyttä alkoveen.

 Yksiöönkin saa avaruutta ja kuuden hengen sohvan mahtumaan.

Eteiseen tilasin kotimaisen kiskoilla rullaavat ovet mittatilaustyönä. Varsinaista kaappia ovien takana ei ole vaan erilaisia säilytysjärjestelmähässäköitä!

Lasimosaiikki Bronze. Vanhoihin taloihin jossa on paksut ja leveät ikkunalaudat on tyylikästä laittaa lasimosaiikkia. Se antaa mukavan "yksityiskohtalisän" ja viimeistellyn vaikutuksen. Kallistakin on mutta jälki on monen mielestä hyvää! Saas nähdä mitä mieltä ollaan lasimosaiikista 15 v. kuluttua!

 Lasitiilet ovat aika mennyttä aikaa mutta niillä saa silti valoa suunnattua pimeisiin kohtiin kuten eteiseen.
http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/tiistai 26. lokakuuta 2010

Avaus!

Tarkoituksenani on tuoda esille erilaisia kohtia mitkä liittyvät kerrostalo osakkeen ostoon, remontoimiseen ja myyntiin. On paljon erilaisia huomioitavia asioita mitä perus osakkeen omistaja tai ostaja ei tiedä tai haluaa tietää. Olen käynyt nämä asiat läpi muutamaan otteeseen ja todennut pienellä kokemuksella että asiat voi hoitaa muullakin tavalla. Varsinkin eritoten osakkeen myyminen välittäjien kautta.

Uuden asunto-osakeyhtiölaki tuo uusia muutoksia remontteihin (voit tutustua siihen tarkemmin täällä http://www.taloyhtio.net/lakitieto/uusiasuntoosakeyhtiolaki ) eikä perus kuluttaja edes tajua mitä se käytännössä tuo mukanaan ja varsinkin osakkeen ostajan pitäisi melkein osata pykälät ulkoa oli sitten ostamassa remontoitua asuntoa tai ei. Pitää tietää että onko juuri remontoitu asunto suoritettu yhtiön valvonnassa ja on suotavaa tietää vanhaa remontoidessa mitä kustannuksia uusi yhtiölaki tuo tullessaan. Koska myyjät ja välittäjät eivät edes tajua huomioida asiaa hinnassa niin tässä tapauksessa sinun on oltava heitä fiksumpi.

Olen itse täysin harrastepohjalla asian suhteen. Yritän pitää remontoimisen ym. mahdollisimman mielenkiintoisena joten tästä syystä prokkis saattaa kestää jopa puolikin vuotta. Tykkään touhuta käsilläni ja suunnitella erilaisia juttuja joten tämä on minulle kiva mielenkiinnon kohde.
Ostan kantakaupungin alueelta huonokuntoisen yksiön mahdollisimman edullisesti, suunnittelen siitä mahdollisimman käytännöllisen ja toimivan, remontoin sen laadukkailla ja hyvillä materiaaleilla ja lisään sinne yksityiskohtia. Teen siitä sellaisen kuin tekisin siitä itselleni tosin, neutraaleja juttuja joutuu aina ajattelemaan myynnin kannalta ja sitä mikä mielyttää suurta osaa potentiaalisia ostajia. Lopuksi myyn asunnon.

Erovaisuutta onkin se että vaikka kantakaupungissa vanhoja täysin remontoituja asuntoja silloin tällöin onkin tarjolla niin ne ovat remontoitu rahamielessä. Halpoja materiaaleja, kustannukset minimoitu eikä käytännöllisyyttä ole aina ajateltu.

Laitan parista aikaisemmasta toteutetusta asunnosta kuvia. Valitettavasti ensimmäisestä (Kotkankatu 00510) asunnosta on vähän remonttikuvia ja jos on niin todella huonon laatuisia. Toisesta (Malminkatu 00100) on jonkin verran mutta useat työvaiheet puuttuvat.

Tällä hetkellä aloitetusta Helsinginkatu yksiön kohdalla käydään remontti läpi uuden yhtiölain mukaan ja ensimmäisen kerran ajattelin lopuksi myydä asunnon täysin itse ilman välittäjää. Joten, jos itselläsi on nämä asiat ajankohtaisia niin on ilo jos joistain toteutuvista käytännön asioista on sinulle hyötyä.

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Testi

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...