Hae tästä blogista

torstai 31. maaliskuuta 2011

Viimeinen Viikko

Ihme näpertelyksi koko touhu mennyt! Ongelmia satelee jatkuvasti eivätkä hommat etene. Korjataan, mietitään ja pähkäillään. Valaistuksen kanssa on tullut painittua kyllästymiseen asti ja vain siitä syystä että jotkut valmistavat paskaa, tai että muuntajan ei kestä valaistuksen wattimäärää. Olet menossa ostaa tiettyjä hyllyä, sohvapöytää tai suhkuseinää niin, eiku ne on v.... loppu! Ei huvittaisi joka päivä tuhlaa siihen pari tuntia että käy metsästämässä tavaroita tai osia, eikä kaikkia voi ostaa kerrallaan koska liikkumisesta tulee tossa koirankopissa ihan mahdotonta! No jotain tässä olen aikaiseksikin saanut. Viimeinen viikko! Ensi viikolla tehdään sitten myynti-ilmoitus ja Laura menee koeasumaan Hesarin. Pientä laittoa kuitenkin jää pitkin viikoa. Nimimerkillä: tarkastajaa odotellessa.


Pahoittelen kuvien huonoa laatua ja kellertävyyttä. 




Teetin valkoisen karkaistun lasin lieden taakse. Se sopi kivien väliin just eikä melken. Vaikka jätin kolme milliä reunoihin varaa.



 Keittiö on jo valmis eikä puutu kuin enää kuin muutamat kahvat.



Parvelle väänsin malminkadun rappusten ja näiden rappusten jämistä kaiteen jollain mitä ihmeellisimmällä väännöllä. Varmaan 12h meni tohonkin mutta onpahan tukeva ja näyttää kaiteelta.





Sängyn pääty on yli n. 210 cm leveä, joten se ei tule rajoittamaan sängyn leveyttä. Sängyn päätyyn on tulossa siirrettävä levy, mikä on pehmustettu ja tekonahalla päällystetty. Ja tietysti napitukset lisäämään valon kontrastia.


 Vastaus: Kuvan repsottava lista ei ole kiinni!



Parvelle laitoin kaksi sopivan kokoista kaappia. 60 cm x 60 cm kaappi antaa jo ihan sopivaa säilytystilaa. Mahdollisesti laitan kolmannen tai neljännenkin myöhemmin. Parven vasemmalle puolelle.


Seuraavat kuvat ovat sitten jo myyntikuvia ja minä/ tämä blogi on lähempänä taukoa! Haluaisin kuitenkin kovasti laittaa tänne myynnistäni kaikki dokumentit ym. jutut sitten jos asunto menee kaupaksi. Ihan sen takia että toivon jokaisen asunnon omistajan myyvän kotinsa itse. Se sitten selvii että mitä myyminen vaatii ja onko myymisen vaiva esim. tässä tapauksessa 5 - 6 000 € arvoista. 

torstai 24. maaliskuuta 2011

Luonnonkivi

Tuli laitettua nyt sitä hintavaa luonnonkiveä keittiön taustaksi. Kyllä nyt on leikelty kiviä 3-4 päivää ihan kyllästymiseen asti. Homma oli todella haastavaa koska kaikki kivirivit pitää olla kalusteiden kanssa suorassa. Ei ehkä anna sellaista vaikutusta mitä odotin mutta voi olla että homma toimii kun keittiö tulee täysin valmiiksi. Lieden taustaksi tulee karkaistua lasia. Kuvia tulee sitten jatkossa kunhan liesituuletin on asennettu ja teetetty lasi valmis.




 
Parvelle aloitin sitten laminaatin asennuksen ja sainkin sen eilen laitettua. Huoneiston listoitus alkaa huomenna. Parvelta puuttuu enää sängyn pääty, listat ja valaistus. Sängyn pääty pitää puoliksi teettää hullun ideani vuoksi. Saa nähdä...

http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/

torstai 17. maaliskuuta 2011

Parven rakennus vol.3 ja muut säädöt

En erikoisemmin jaksa tähän mitään lisätä. Portaisiin meni kolme päivää ja sain viime viikolla sen kauan odotetun vikavirtasuojauksen sähköineen. Kylppärissä olen paininut toista viikkoa kyrpä otsassa. Nyt tuntuu että alkaa olee paukut aika finaalissa ja loppuun jaksaa mennään ihan siinä "loppuu kohta" fiiliksellä.


Kuvat kertokoot! 






















Vihdoinkin sain tehtyä välikaton eteiseen






Kylppäriin jäi ainoastaan kaakelit. Uusin saumat ja kalusteet. Vinkki, älkää hyvät ihmiset koskaan uusiko saumoja! Siihen kuluvalla ajalla voitte laatoittaa vaikka kolme kylpyhuonetta. Hom.... hommaa!

Linkit aiheeseen: Katso myös Parven rakennus vol. 1 ja vol. 2


http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Parven rakennus vol. 2

Isoon parveen on nyt lisätty kyprolevyt parven alle ja 15mm lastulevyt parven päälle. Valaistus on laitettu myös mutta koska sähkömies on sairaana niin sähköhommat ovat vähän jäissä. Parvi on tasoitettu moneen kertaan, hiottu ja maalattu. Enää parvelta puuttuvat laminaatti kaapistot ja pieni ylläri jos se nyt onnistuu. Voisi sanoa että kyllä tuohon parveen on mennyt tähän mennessä aikaa noin 70 työtuntia koska aina on ongelmia matkassa. Kuvia on nyt aika lailla ja niistä saakin hyvän kuvan kokonaisuudesta!













 Parven alle jäi n.2m korkeutta ja parvelle vajaat metri liikkumakorkeutta.





Valaistukseen päädyin erittäin matalaan uppohalogeeniin. Halogeenit ovat 20 wattisia mutta hyvin voi vaihtaa 10 wattisiin. Parven alle on asennettu niitä yhteensä 11 kpl joista viisi on erikseen keittiön puolen valaistukseen. Huoneen valaistus on tällöin yhteensä 110-wattia mikä on mielestäni aika hyvin jo halogeenilta. Olisin niin kovasti halunnut tehdä tähän asuntoon energiatehokkaan ledivalaistuksen mutta kustannukset ovat nousseet niin suuriksi materiaalien takia ja ledit jos olisi laittanut niin se olisi ollut ainakin + 1 100€. Paukut alkaa kuitenkin olee loppu lompakosta eikä energiatehokasta ledivalaistusta osaisi kallion alueella kukaan arvostaa niin paljon että siitä saisi yli 1000€ korkeemman hinnan (liian suuri riski). Keskustan alueella sen olisi jo uskaltanut tehdä.


Moni onkin ehkä ihmetellyt että mikä toi ruma putki tossa seinässä on. 
Kaasuputki, on se yksi niistä ongelmista mikä on vaivannut päätäni ja vienyt aikaani. Alunperin ajatuksena oli poistaa putki mutta sitä ei tiedä pirukaan että onko se vielä käytössä ja sen selvittämiseen olisi kulunut ennen kaikkea aikaa ja rahaa koska kaasuputkien kanssa ei kannata ottaa pienintäkään riskiä!!!!

Esimerkkitapaus. Siskollani tehtiin remonttia ja kaasuputki piti poistaa. Isännöitsiä vannoi urakoitsialle ettei kaasu ole koko talossa enää käytössä. Päättivät silti ennen katkaisemista kysellä muutamalta rapun asukkaalta ja kaasuhellahan oli ylimmässä kerroksessa käytössä. Siinä olisi joltain voinut mennä henki.

Vaikka kaasuputki onkin kiusallisesti keskellä seinää niin ajattelin että siinä on tulppa päädyssä ja ratkaisen kaksi ongelmaa yhdellä kertaa. Upotin putken pyöreän tukipilarin sisään. Pilari oli valmiiksi sisältä ontto ja halkaisin sen vaan kahtia. Toisen pilarin laitoin keskelle parvea, mutta kuitenkin niin ettei se ole kiusallisesti edessä. 

Parvi on kuitenkin yli 11neliömetrin kokoinen niin se on aina viisasta tueta jo ihan sen takia että kyprojen saumoihin ei tulisi mitään älyttömän suuria murtumia.





Keittiön yläkaapit
Pääsin myös vihdoinkin asentamaan parven mukaan keittiön yläkaapit.

 



Luonnonkivi!

Olen hulluna pähkäillyt keittötason laattaa. En oikein millään löytänyt sellaista mikä olisi tehnyt vaikutuksen. Yksi hyvä ja simppeli olisi ollut valkoinen lasi mutta se olisi antanut liian tavallisen ja tempaistun vaikutelman. Sitten noita kaiken maailman "aito kivi" taustoja on nähty jo kaikkialla. Löysin kuitenkin vähän erikoisemman mitä en ole missään aikaisemmin vielä nähnyt ja vielä valkoista luonnonkiveä (Tarjouksessa 70€ neliö mikä ovh.99€) mikä saattaa olla hyvä ratkaisu mutta tässä riski saattaa olla todella suuri. Luonnonkivi keittiön taustalla voi antaa liian sekavan vaikutelman ja luonnonkivi toimii omasta mielestäni vain lattiasta kattoon laitettuna eikä keittiön taustana. Suunitelmanani onkin että se alkaisi yhdestä kohtaa huoneen puolelta ja jatkuisi keittöon työtason taustaksi. Hmmm... saas nähdä miten käy, koska suunitema on vaan kuvitteellisen kuvan varassa. On mulla toki ässä takataskussa käytettäväksi vielä ja käytän sen idean joka varmasti sen sitten pelastaa, tosin sen toteutus on haastavaa.


Omasta mielestäni tämä on jotenkin tosi magee koska siinä on poikkeuksellisesti muihin markkinoilla oleviin kivimalleihin erittäin matala ja pitkä viilu.






Oikeassa valossa kivessä on kimallusta.






Tämänhetkinen tilanne on se että keittiöön on asennettu tasot, ovet, liesi, allas, hana, pesukone, jääkaappi. Enää keittiöstä puuttuu sähköt, liesituuletin, pienet säädöt ja nämä kivet. Tuli ilmoitus myös että rappuset ovat saapuneet parvea varten ja putkimieskin on jo käynyt ja pääsen jatkamaan myös kylppäriin. Mutta kaikesta tästä lisää sitten ensi viikolla! 

Linkit aiheeseen: Katso myös Parven rakennus vol. 1 ja vol. 3 


http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...