Hae tästä blogista

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Grande Fuc..n Biotakka!

Jep! Sen verran tätä on ooteltu että olisi tehnyt mieli panna otsikoksi Mother Fu...n biotakka!

Olen tän projektin alusta lähtien lässyttänyt tästä mutta mitään ei ole tapahtunut. Tilasin sitten NOA HOME:a mittatilaus takan jota olenkin saanut odottaa pidemmän ajan. Takan runko kun oltiin tehty kolmeen kertaan uusiksi laatukriteereiden takia.

Alun perin tilasin kiinalaisvalmisteisen saksasta ihan kokeillakseni mistä biotakassa on oikein kysymys ja miksi jotkut todella maksavat paljon. Syyhän selvisi. Testasin pientä ohutta peltivalmisteista kiinalaisversiota (n. 250€). vikoja oli niin paljon että dumppasin sen pahapäisenä parvekkeelta alas. Olen nähnyt suomessakin vastaavia ja on ihmeellistä että ne ovat edes saaneet myyntiluvan koska ovat mielestäni huippuvaarallisia. Esimerkkinä on että poltin (jossa neste palaa) jos saa lämpöä ja metalli laajenee niin kansi ei mene enää kiinni eikä poltinta saa enää sammuksiin. Voimaa kun käyttää niin kansi pamahtaakin kiinni, nestettä roiskuu, vaatteet ja kämppä tulessa.
Paljon vikoja! En suosittele kenellekkään!!!!

Ostamani halpatakka

Noa:n takkaan olen enemmän kuin tyytyväinen. Kaikki kohdat ovat tarkkaan viimeisteltyjä, materiaali ja polttomaalaus laadukasta. Noa on tietääkseni ainoa suomessa toimiva yritys joka tekee runkoja ja polttimia mittatilauksena ja vaikka 2000€ kuulostaa hullulta niin hinta on hyvinkin kilpailukykyinen laatutakoissa.

Odotusaika oli pitkä koska Noa oli tilauksissa tukossa ja Sukarikin odotti ranskan asuntoonsa suomesta sellaista.

Puolitoista viikkoa sitten tuli runko ja pääsin sitten rakentelemaan. Tuon seinähöskän rungon suunnitteluun ja pohtimiseen meni yhtä paljon aikaa kuin rakentamiseen. Päädyin tekemään takan rungon ympärille seinään painovoimaisen tuuletuksen ettei rakennelma kuumenisi. Haastavaa oli.

En enempää tästä jaksa pölistä.


Huom! Piti tulla lisäämään tämä jälkeenpäin jottei joku erehtyisi kokeilla tehdä vastaavaa pelkästään kuvien perusteella. Kuvat kun eivät ole eri rakennusvaiheista. Puuttuu paljon. Takan rungolle on tehty oma ilmaa kiertävä runko ja siihen eristysvillat väliin jotta lämpöenergiaa puskisi vaan suoraan takasta huonetilaan. Höskän koolaukset on oltava myös katossa ja takka kiinni myös petoniseinässä. Tuotteen valmistajalta saatte varmasti lisävinkkejä.

Tämä tekemäni toteutus on vaan minun oma näkemykseni biotakastaTänään tuli sitten poltin takkaan ja pääsin vihdoinkin testaamaan kapistusta sekä mun ala-asteen veistontunnilta saamieni insinöörimäisten taitojeni pitävyyttä.

Olin tarkkaan miettinyt takan sijaintia jo alkuun ja paras paikkahan sille on parvekkeen vieressä jotta tarvittaessa pystyisi hallitsematonta lämpöä säätelemään. Yllätyksekseni huomasin miten nopeasti asunto lämpenee ja paljon lämpöä takka tuottaa. Tavallinen kivitakkahan lämpee suht hitaasti mutta varaa lämpöä sitten pitkäksikin aikaa. Olen ällistynyt miten hyvin biotakka sopii suomen kerrostaloihin koska vanhemmissa taloissa on ainakin itselläni ollut kaikissa lämmitysongelmia talvisin. Termostaatit paukkuvat, lämpöä karkaa ja nokka usein melkein jäässä.

Teinkin kokeiluja pitkin päivää. Sain eilen parvekkeen laudoituksen tehtyä ja laitettua sen muutenkin "oleilu" kuntoon. Lasitettu parveke kun on niin suljin niistä lasit ja laitoin oven sepposen selälleen. Vaikka asteita oli kuitenkin -5 niin takka pitit huoneiston ja parvekkeen suht lämpimänä. Olohuone ja parveke tasasivat hyvin keskenään lämpötilaa ja parvekkeella pystyi oleilemaan ihan paitasillaan. Parvekkeelle ei tarvitse nyt mitään hehkulämmitintä vaan takan voimin voi viettää aikaa myös sielä pitkälle syksyyn ja taas uudestaan lopputalvesta lähtien. Tää on todella loistava hankinta meille suomen pakkasissa paleltuville. Tää tuo niin lämpöä kuin tunnelmaa kerrostaloihin. Biotakka tulee kulkemaan mukana myös seuraavissa projekteissani.
http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/

15 kommenttia:

 1. Ihan levottoman hieno!!!!!!

  VastaaPoista
 2. Siis niin upea!!! Koko asunto kyllä, mutta varsinkin tuo takka!! En vaan käsitä miten voit olla noin taitava!! ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä olisi kotona täydellinen paikka jonkinlaiselle takalle, mutta tietenkään kerrostaloon ei oikeaa takkaa saa rakentaa. Tämä olisi ihan täydellinen vaihtoehto! Näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä korvaa kyllä todella hyvin aidon takan. Se ei kuitenkaan varaa lämpöä mutta lämmittää kyllä tilat hujauksessa. Hyvänä puolena on se että jos kuuma alkaa olemaan niin lämmön tulon saa pysäytettyä nopeasti. Litra bioetanolia maksaa 2-3€ ja se palaa 2-5 h, tietysti takan polttimen koosta riippuen. Takan liekkiä pystyy myös säätelemään mikä taas sitten hidastaa nesteen polttoä. Sytytys ja sammutus on helppoa ja nopeaa.

   Poista
 4. Upeeta!

  Onko runko siis tosiaan vaan kipsilevyä ja maalia? Ja mites se ilmanvaihto, tolllane iso biotakka kuitenki tekee lämpöä sen verra paljo, et vois kuvitella ton telkkaritelineenki jo lämpenevän, teitkö siis jonkunnäköset poistoilma-ratkasut tohon takan ja tv-telinenn väliin sivuille vai mihin sitä lämpöä tosta "yritetään" ohjata/sitoa?

  Saatanpa kokeilla pienessä mittakaavassa itekin vähän vastaavaa omassa kämpässä syksyllä. Biotakkaa sinne on kokoajan oltu työntämässä ja arvonta seinä- ja pöytämallin välillä jatkuu edelleen. Tosin pöytämallikin varmaan tulisi jonkinsortin hyllylevyn kautta seinälle, mutta avorunkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huom! Kuvat kun eivät ole eri rakennusvaiheista. Puuttuu paljon. Takan rungolle on tehty oma ilmaa kiertävä runko ja siihen eristysvillat väliin jotta lämpöenergiaa puskisi vaan suoraan takasta huonetilaan. Höskän koolaukset on oltava myös katossa ja takka kiinni myös petoniseinässä.

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Hienohan siitä tuli :) Ja ps. oon kohtalaisen kade tuosta jääkkaapista(kin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jääkaappi on kiva. Sen saa saksasta suht edullisesti suomeen verrattuna

   Poista
 7. Hieno!! Kiinnytkö koskaan tekemiisi huoneistoihin/tai jääkö joku asunto joskus erityisesti mieleen. Esittelymusakin oli kyllin dramaattinen, hyvin kuului. En yhtään ihmettele että tunnet suurta ylpeyttä.

  VastaaPoista
 8. Hah! Nauroin itekkin tolle videolle että sattuipa dramaattinen kappale tulemaan radiosta, oikein nolottaa.

  Kaikki projektit ovat olleet toisiinsa verrattuna hieman erilaisia ja aina on ollut jotain uutta. Kaikissa olen loppujen lopuksi viihtynyt mielettömän hyvin ja vaikeeta on aina niistä luopua. Syynä on se että yhdistän niihin aina ne kaksi asiaa. Suuren potentjaalisen ostajakunnan ja omat mieltymykset, tarpeet ja tyylin. Näistä on pakko luopua jos meinaan saavuttaa jonain päivänä sen todellisen helmen mikä jää sitten mahdollisesti tulevan perheeni kodiksi.

  VastaaPoista
 9. En tiedä mihin mun kysymys oikein on jäänny, kyselin aikasemmin et onko takan yläpuolelle tarkoitus tulla televisio? Ja jos on niin onko se siitä huolimatta ihan turvallinen kombinaatio jos takka on kuitenki lämmin?

  Hieno on!

  VastaaPoista
 10. Upea! :)

  Mistä Taavi nuo valkoiset seinällä olevat erikokoiset hyllyt on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyseltykin paljon. Noita pyöreitä hyllyjä olen metsästänyt pari vuotta. Ihan yllätyksekseni törmäsin niihin Bauhausissa. Tosin paketin hyllyt eivät olleet tossa värissä vaan maalasin ne itse keittiön väreihin sopiviksi. Vaikuttaa siltä että nuo hyllyt olivat vaan jonkinlainen "erä" sillä mallikappaleetkin ovat poistettu ainakin vantaan baukkarista. Kannattaa kuitenkin kysellä tai käydä katsomassa pikaseen Espoon baukkarin hyllyosastolta. Hyllyt loppuivat vantaalta noin 1,5 viikkoa sitten

   Poista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...