Hae tästä blogista

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pimp My Wall

Eteiseen piti saada tehosteseinä. Siihen panostin valaistuksella ja sisustustasoitteella.

Moni tyytyy tehostamaan seinäänsä vaan ihan valitsemalla jonkin erikoisen maalin. Ajattelin kuitenkin itse kokeilla jotain muuta. Valitsin eteiseen Rivedil Sinfonia Silver helmiäistuccoon sisustuslaastin jonka pinta hohtaa hopeisena valon osuessa. Värejä on saatavilla kymmeniä. Tuotetta tuo maahan ainakin vallilassa sijaitseva Decos Oy.


Olen itse huomannut että koska pinta on hohtava ja jopa peilaava niin tuo minun valitsemani helmiäishopea on erittäin arka imemään väriä huoneen eri pinnoista ja esineistä. Esim. jos tehosteseinä on suoraan ikkunaa vastapäätä ja vastapäätä sijaitsee punainen talo niin seinä saattaa näyttää selvästi punertavalta tai rusehtavalta. Suosittelenkin valitsemaan selvästi jonkin sävysen laastin eikä ihan tota mun melkein valkoista. Se on todella haastava ja homma voi todella helposti mennä vit..i!


Laastin levittäminen vaatii hieman kokemusta, taitoa ja tuotteen käyttäytymisen tietämystä. Melkein suosittelenkin ennen koko seinän levittämistä ihan kokeilemaan koko prosessin yhden neliön alueelle. Ihan vaan että onnistuuko tekemään toivotun lopputuloksen.
Jos pääset kaikessa tossa hommassa jyvälle että miten toi laasti toimii ja käyttäytyy niin kaikki on yhtä helppoa kuin heinänteko!
Jos kiinnostuit tästä niin löydät Decoksen sivuilta ihan asennusvideonkin.

Yksi viisas neuvo kuitenkin, jos olet päättänyt käyttää tätä sisustuslaastia niin osta myös se erikoislasta! Se tuntuu kalliilta mutta ainoastaan se takaa täydellisen lopputuloksen. Ja toisekseen valitse seinä johon tulee luonnonvaloa, koska luonnonvalo tahtoo ainoastaan toimii tämän kanssa. Keinovalossa kuten eteisessä ei laastin erikoisuudet tule oikein esille.

Kaappasin nyt tän kuvan vielä Ducoksen sivuilta ihan vaan näyttääkseni laastin toimivuuden. Eli seinä on muutoin täysin epätasaisen musta. Mutta jos päivänvalo heijastuu siihen niin sen hopeiset kuviot ja laastin erikoisuus tulevat upeasti esille. On muuten musta väri hyvännäköistä!


Tässä tää oma säätöni. En saa millään otettua sellaista kuvaa miltä se oikeasti näyttääTässä näkee miten laasti toimii luonnon valon kanssa. Makkarista kun pilkottaa vähän valoa eteiseen niin puolet seinästä suorastaan hehkuu.TEHOSTESEINÄ PART TWO

Olin suunnitellut eteisen tehosteseinälle isoa peiliä samalla valaistussävyllä kuin seinän yläreuna. Peilin taakse tein sitten kehikon niin että se jää noin 5cm peilin reunoista sisäpuolelle. Kehikko on olennainen myös siinä että se pitää itse kohteen tarpeeksi kaukana seinästä ja valo pääsee kohteen takaata tasaisesti ulos.


Kehikko peiliä pienempiAloitin poraamalla reijän johtoja vartenMulla oli vielä 5m kela samaa led-nauhaa jäljellä mitä on eteisen yläreunassa. En sävystä hirveesti pitänyt mut ei voi mitään.


Aloitin vetämään nauhan niin että ujutin johdot kehikon sisäpuolelle.
Tässä vaiheessa asensin muuntajan kehikon sisäpuolelle


Ympäri mennään ja yhteen tullaan.


Tässä vaiheessahan kävi leikisti sähkömies. ;P Yhdisti ledit muuntajaan.


Sitten testi että ledit ja muuntaja toimivatOli jo sähköt ennakkoon vedetty oikeeseen kohtaan seinään niin että koko lysti jää taulun taakse ja kehikon sisään.


Ja taas piipahti sähkäri ja yhdisti virrat. ;P

Kehikko on hyvä tehdä erikseen koska se on helppo ottaa muuttaessa mukaansa ja saa aina vaihdettua vaikka taulun peilin paikalle ja miks ei toiseen peiliin vaikka.


Ei ylimääräisiä johtoja tai kaapeleita. Yksinkertainen ja siisti mutta huomiota herättävä.
Jumppasin sitten yksin koko lavan ilman minkäänlaisia nokkakärryjä kolmanteen kerrokseen. Jääkaappi muutes teki aika perkeleen tiukkaa mutta sisälle sain.

9 kommenttia:

 1. teeppäs mulle parvi mun huoneeseen? Terveisin: Henkka 15v

  VastaaPoista
 2. Upeeta jälkeä saat aikaan. Niin kaunista.
  Mistä tilasit kodinkoneet?

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo kommenttiboxi joka käskee uutta kommenttia sulle lähettäessä että "todista ettet ole robotti", hih. Sitä mukaa kuin luin postaustasi ajattelin että tuolle seinälle olisi hienoa laittaa joku...joku...ja mitä pidemmälle luin...just noin! Hienoa! musakappaleet sit....

  VastaaPoista
 4. Voi hyvä ihme, mikä taituri olet!! Löysin vasta blogisi pinterestin kautta ja olen aivan myyty!!!! Meillä edessä asunnon vaihto tosin vasta loppuvuodesta, mutta sinunlaiselle taiturille voisi hyvin olla tarvetta ;) Saanko esitellä blogisi omassani tässä lähiaikoina?

  Ei muuta, kuin jatka samaan malliin, terveisin uusi lukijasi :)

  VastaaPoista
 5. Ei hitto.. klikkalin tänne toisen blogin kautta ja oletin, että blogia kirjoittaa nainen. Leuka loksahti lattiaan tuossa "Jumppasin sitten yksin koko lavan ilman minkäänlaisia nokkakärryjä kolmanteen kerrokseen" -kohdassa. :DDD Ehkä tuosta aiemmin kuvissa vilahtaneesta ranteesta olisi jo jotakin voinut päätellä. Hyvä tee-se-itse-meininki!

  VastaaPoista
 6. Tuolla Sinfonialla on tullut myös taituroitua ja suosittelen myös sellaista japaninlastaa toisen kerroksen tekemiseen niin saa lopuksi nuo helmiäiset "hohtamaan" kunnolla.

  Harmaan hohtoisenakin todella upea ja olisi tullut aivan liian tummana seinään ohjeiden mukaan sävytettynä eli kannattaa hieman testailla vaaleampaakin sävyä seinälle ennen kuin kokonaan sävyttää koko stuccolaastin tummemmaksi.

  Ihan sattumalta eksyin lueskelemaan blogiasi, kun googlettelin näitä muiden projekteja netissä. :)

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...