Hae tästä blogista

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kylpyläviikonloppu


....no on tää osittain ollut.

Moni painii tämän ongelman kanssa! Kylppäri on kaameassa kunnossa eikä sitä viiti remontoida jos kerran se "putkiremontti" on piakkoin tulossa. Moni jättää tykkäämänsä asunnon tästä syystä ostamatta. Tuosta putkiremontista on tullut nykyään todellinen kansansairaus. Sitä suurennellaan ihan liikaa. Kyseessä on vain taloyhtiön peruskunnostus mikä uusiutuu n.40v välein. Vaikka se nyt hintavin sellainen onkin niin ei se vaikuta elämiseen kuin vaan se 2kk kun se toteutetaan. Näin 2- linjasaneerausta eläneenä voin sanoa että arjessa on muitakin v..... asioita!

Eli on tulossa parin vuoden kuluttua putkiremontti mutta kylpyhuone oli niin järkyttävässä kunnossa ja pesukoneelle ei ollut paikkaa. Jokin muutos piti tehdä jotta kylppäri olisi viihtyisä, steriili ja pyykit pystyisi pesemään kotona eikä pesutuvassa.

Kylpyhuoneremontit maksavat sen koosta ja tekijästä riippuen 5 000 - 15 000€ mutta tässä on kyse vaan perus siistimisestä niin pääsin pudjetissa siihen n.850€ + uusi pesukone. Työtunteja meni sellaiset 30-40hLattiakaakelit olivat ok joten mahdollisuudet olivat hyvät. Seinät ajattelin maalata kaakelimaalilla valkoiseksi. Kaakelimaalista on jo kertynyt jonkin verran kokemusta ja siitä olikin paljon hyötyä tässä kohteessa. Nimittäin sen käsittely vaatii kokemusta.

Aloitin niin että poistin kalusteet ja pesin kaikki seinät hyvin tarkkaan. Annoin kuivua 2 vuorokatta (kuivuminen tärkeää)!Jos et saa vanhojen kalusteiden proppuja ulos niin voit ne sinne jättääkin jos saat ne työnnettyä pari milliä syvemmälle. Kaikkiin reikiin ja ajan mukana tulleet raot peitetään silikonilla kunhan tila on saanut kuivua useamman vuorokauden niin että mihinkään rakoon ei jää kosteutta. Silikonilla täytetyt reijät voit peittää vielä akryylillä. Tämä käytäntö sen takia että silikoni hylkii jonkin verran kaakelimaalia.


Vähän suojauksia...


...ja seuraavana päivänä voitkin aloittaa maalaamisen. Huom! Seinien täytyy olla puhtaita ja KUIVIA!


Jos kaakelin pinta on tumma tai tummakuvioinen tarvitsee se toisen kerroksen. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen pinnan täytyy kuivua n. 48h! Ei vähempää vaikka valmistaja väittää että 20 h riittää. Maali voi tällöin toisen maalauskerran yhteydessä alkaa kukkimaan ja irtoilemaan, sit olet kuse..a! Jos näin käy niin keskeytä maalaus välittömästi ja anna kuivua 12h lisää. Kukkivat kohdat voit leikkaa irti mattoveitsellä ja maalata kohdat uudelleen 48h jälkeen.

Lisäsin uuden pöntön, suihkuseinän, suihkun, lavuaarin, hanan pideellä, allastason, hyllyjä, peilin, uudet pistokkeet uusiin paikkoihin ja halogeenivalot. Huom! Asunto-osakeyhtiössä Sähkötyöt saa tehdä vain valtuutettu sähkömies ja putkityöt putkimies. Hanat täytyy olla tyyppihyväksyttyjä!

Muista että seiniin ei voi porata mihin sattuu. Varsinkin kylpyhuoneessa menee putkia ja sähköjä seinissä! Tarkista vakuutus ennen kun alat nikkaroimaan ja huoltomiehen puh.num kännykkään!
Onhan se ikävää että pesukone on lavuaarin alla ja lavuaari korkealla. Tämä oli ainakin tässä tapauksessa ainoa vaihtoehto tilanpuutteen vuoksi. Kaakelimaali on hyvä vaihtoehto parille vuodelle. Se on kyllä hauras jos jotai terävää siihen osuu mutta ajaa silti asiansa. Sen vuoksi se sopii kylpyhuoneen seinille sekä keittiötason välitilaan, mutta ei lattiamaaliksi.

Ennen


Jälkeen


Pesukoneen eteen voi tuunata puuvillaverhon kiskoineen
Kun putkiremontti tulee niin kannattaa irroittaa kaikki kalusteet. Ne viedään jossain huuto.netissä käsistä. Saat mitä luultavimmin 1/3 rahoista takaisin

http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/


14 kommenttia:

 1. Aika härski pistorasia viritelmä pytyn yläpuolella... Näyttää aika itsetehdyltä.

  Muuten hyvä lopputulos, kunhan maalit pysyy hyvänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Mietin kovasti että miten se sitten pitäisi olla kun pitää olla just toi rasia, juuri tuossa kohtaa ja juuri niin paksua johtoa ettei sitä pysty taivuttaa muovikoteloihin.

   Poista
 2. Putkiremonttejakin on kait niin erilaisia... Luettuani Putkiremonttipäiväkirjaa (http://www.lily.fi/palsta/putkiremonttipaivakirja) tuli kyllä aina välillä ahdistus... Ei vain ne kulut (joista suuri osa kyllä asiakkaiden toiveista aiheutuneita) vaan se kesto ja kaikki harmi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa päiväkirjassa on toteutettu aika mittava oma remontti putkiremontin yhteydessä. Putkiremontit suunnittelevat urakoitsijat hyvinkin järjestelmällisesti. Sinun työksesi varsinaisesti jää vaan pysyä poissa pari kuukautta.

   Poista
 3. Hyvä tuuri, jos kadessa kuukaudessa selviää. Omassa kahden linjan remontissani meni 3,5 kk, mitään erikoisia viivästyksiä ei edes ollut (no joo, kaaadot olivat päin..., mutta korjaaminen vei onneksi vain joitain päiviä ja senkin ajan olin työmatkalla) ja asuin sen ajan asunnossa silloisen taloudellisen tilanteen takia.

  Parillakin tutulla on putkiremontti viivästynyt sovitusta n kolmesta kuukaudesta yli viiteen. Pääurakoitsijan alihankkijan alihankkijan virolaiset työmiehet (itse asiassa muoret pojat) asensivat kaikenlaista väärin ja niiden vaihdosta/korjauksesta piti taistella jne.

  Joten ei se ihan aina ole 2kk helppo juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan täysin urakoitsijasta kiinni. Noin käy aika tyypillisesti kun otetaan heti se halvin tarjous. Noissa on just nyrkkisääntönä se että halvinta ei missään nimessä kannata ottaa. Mulla oli yhessä asumassani asunnossa linjasaneeraus jonka aikatauluksi luvattiin 2kk. Oman asuntoni kohdalla se kuitenkin kesti 1kk ja yksi viikon. Jälki oli hyvää (remonttipartio Oy)! Ei siinä mitään selviämisestä ole kyse vaan valinnoista ja urakoitsijasta. En minäkään odottaisi käytetyltä ladalta mersun ominaisuuksia ja luotettavuutta. Kaikkien aikuisien kyllä jo pitäisi tietää että halvalla saa ainoastaan paskaa!

   Poista
 4. Moi, tekisitsä ns. tilaustyönä remonttia jos tarpeeks maksettais, vai onko tää sulle vaan tämmönen "harrastus"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! http://hesanhelmeksi.blogspot.com/2011_05_01_archive.html

   Poista
  2. Onko sulla aikataulu kuinka täynnä, että pitääkö tyyliin kolmen vuoden päähän alkaa varaamaan aikaa?:D

   Poista
  3. Aikoja löytyy kyllä. Laita postia helsinginhelmeksi@welho.com

   Poista
 5. Hyvän näköinen! Käytitkö ollenkaan saumauskynää? Millä pesit ennen maalausta? Ja millaista sivellintä käytit? Noita kaakelimaaleja ei ole kovin monessa värissä, harmin paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikani joskus käyttänyt noita saumauskyniä. Ei sitä tuohon valkoiseen tarvitse. Kaakelin reunan varjo tekee hyvin tässä tehtävänsä. Saippua ja harjapesu riittää. Tärkeintä on että maalatessa pinta on ehdottomasti oltava rutikuiva. Sivellintä en suosittele sillä tuo kaakelilateksimaali on niin jämptiä että jää viiruja. Pieni vaahtotela on mainio ja antaa tasaisen pinnan.

   Poista
 6. Hei hyvältä näyttää! Olen ajatellut myös tuota kaakeleiden maalausta, kun on tuo pahamaineinen putkiremontti tulossa! Kysyisin vielä että mistä ostit tuon suihkuseinän ja paljonkohan maksoi? Kiitos vastauksista!

  VastaaPoista
 7. Todella näyttävää jälkeä! Empä olisi uskonut, että kaakelimaali toimii noin hyvin ! Ei olisi yhtään huono idea itsekin kokeilla samaa joskus... Jotain piristystä tonne koloon pitäs nimittäin saada.

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...