Hae tästä blogista

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Asunnon valaistus kuntoon

Tuli tehty alakatto kauttaaltaan koko asuntoon ja siihen led-valaistus. Led-valoja on yhteensä n.60 kpl. Alakaton rakentaminen on aikamoinen urakka ainakin näin sellaiselle kaverille joka ei ammatikseen sitä tee. Hommaa hankaloitti se että tuli tehty se yksin. Kukaan ei ole tällöin pitämässä koolauksia ym.

Urakan edistyminen ja eri vaiheet.Levyhissi on ehdoton! Vuokra n.17€ vuorokausi


Ajatuksena oli jo alkuun että lähtökohtana tässä asunnossa on ekologisuus jolla haetaan myös elämisen kustannussäästöjä. Sähkön kulutus on tarkoitus pienentää 1/3 tai jopa puoleen. Valaistus on siihen hyvä vaihtoehto kerrostalossa. Lamput ovat 3w led-lamppuja mitkä vastaavat teholtaan 25w halogeenejä joten ero on melkoinen.

Ledin etu on myös se että ne ovat todella pitkäikäisiä eikä lamppuja tarvitse vaihtaa toisin kuin halogeenin. Esim. valitsemieni ledien ikä on 50 000 tuntia mikä tarkoittaa että ne palavat yhtäjaksoisesti 24/7 kuusi vuotta putkeen niitä vaihtamatta. Halogeenitkin maksavat ja niidenkin valmistukseen kuluu energiaa. Kaiken kukkuraksi sähkön kulutuksen ero on melkoinen.


Valitsin tämmöiset kooltaan pienehköt led-sarjan valot jonka yhteen muuntajaan kuuluu 6 x 3w lamppua.
Olen suht paljon ollut ledien kanssa tekemisissä mutta löysin sähkömieheni kautta aika hyvän valosarjan jossa on hintakin kohdallaan. Sävy on näissä todella hyvä! Ei liian sininen eikä keltainen vaan jotenkin täydellinen. Ledit valitaan yleensä sävyn mukaan ja se onkin se vaikea juttu siinä kun ei tiedä miltä mikäkin sävy näyttää sitten omassa kodissa.Valmiit seinät, katto ja lattia


Vasemmalla näkyy katonrajassa rako. Rakoon tulee lednauha joka valaisee koko seinän pituudeltaan. Sama on yhdellä seinällä eteisessä johon tulee vielä tehosteseinä jollain erikoismaalilla.


Kaikki lamput on asennettu huoneistoon sekä keittiöön tulevien kalusteiden mukaan. Tämä parantaa valaistuksen lopputulosta.


Tälle seinälle tulee biotakka ja paikka televisiolle. Alakaton ansiosta sai johdot ja kaapelit vedettyä nätisti valmiiksi.En ole eläessäni asentanut näin hankalasti asennettavaa laminaattia. En usko että olisin ensikertalaisena selviytynyt tästä. Koska laatat ovat 63x63 cm kooltaan niit niitä on todella vaikeaa taivutella mihinkään patterin alle ja huoneesta toiseen. Isoa laattaa ja sokkeloa paljon. Viuhhh!

Katsoin Quick Stepiltä ettei tota mallia ole tarkoitus asentaa niin että se jatkuu yhtenäisesti huoneesta toiseen vaan se rajataan aina oviaukolle ja lista päälle. Mulle täydellistä tulosta hakevalle foobikolle se oli järkytys koska en voi sietää mitään kynnyslistoja varsinkin kun poistan kaikki ovet ja karmit. Ei kyllä tule heti mieleen että jossain olisi nähnyt laminaatin tai parketin olevan koko asunnossa yhtenäistä.
Laskeskelin kaikki taittumasuunnat ja kokoamisjärjestyksen koko asuntoon läpi ja menihän siinä neljä tuntia. Lopputulos oli se että jouduin aloittamaan asennuksen huoneiden risteyskohdasta, toisin kuin valmistaja suosittelee melkein keskeltä huonetta. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Ainoastaan vaatekomeroon laminaattia ei saanut yhtenäisesti asennettua koska se ei olisi ollut millään tavalla mahdollista. Eli lista sitten siihen.Täältä löydät edellisen jutun tämän laminaatin asennuksesta.

Rulle oli tarkkaan vahtimassa etten tee mitään typeriä virheitä. Ei räksynyt joten hyvin vissiin suoriuduin.


11 kommenttia:

 1. Paljastaisitko minkä merkkiset ledit laitoit..

  VastaaPoista
 2. http://www.ledstore.fi/tuotteet.html?id=3/23

  VastaaPoista
 3. Varmaan oli haastava yksin laittaa...mutta hyvin suoriuduit. Kaunista lattioineen päivineen. Kyllä se kunnon valaistus tekee paljon. Rulle moiii!!! Hyvää Joulua!!

  VastaaPoista
 4. Luin samantien koko blogisi läpi! Aika hienoja projekteja ja hyvällä maulla tehty.

  VastaaPoista
 5. Millä Värisävyllä toi ledsarja on? Lämmin valkoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lämmin valkoinen mutta se ei tarkoita juurikaan mitään. Eri valmistajat nimeävät sävyjä fiilis pohjalta.

   Poista
 6. Moi,

  Onko toi alaslaskettu katto tehty millä jaolla ja millasesta puusta? Ilmeisesty pikanauloilla katossa/ontelossa kiinni?

  Tarkoitus olisi tehdä sama homma, ilman pelkoa, että katto tulee alas...

  VastaaPoista
 7. Moi,

  Onko alaslaskettu katto rakennettu millä jaolla? Mistä puusta?
  Ilmeisesti pikanauloilla vedetty kattoon/onteloon kiinni?

  Tarkoistus olisi tehdä sama, ilman pelkoa, että katto tulee niskaan...

  VastaaPoista
 8. Moi,

  Miten alaslaskettu katto on toteutettu? Mistä puusta runko tehty ja millä jaolla? Ilmeisesti pikanauloilla vedetty kattoon/onteloon kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni jollain 70mm x 40mm x 2700 mm puusta ja lyöntipropuilla

   Poista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...