Hae tästä blogista

lauantai 10. joulukuuta 2011

Niksinurkka, Laminaatti ja lämpöpatterit

Olen tässä toista päivää pahassa flunssassa enkä viiti pitkittää sitä remonttia rehkimällä. Joten pahaksi onnekseni viivästyneet työt saavat odottaa.

Olen tässä alakattoa ja sen valaistusta tehnyt pitkät viikot. Uudet sähköt olen saanut vedettyä myös alakaton ansiosta. Talo kun on sen verran vanha että uusi laki vaatii remontin yhteydessä sähkökeskuksen uusimisen.

Mutta asiaan! Olen aina ihmetellyt miksi lämpöpattereiden läpivedot tehdään aina suoraan lattiasta, varsinkin uudemmissa asunnoissa. Ymmärrän toki sen että sitten kun ne uusitaan niin ne on helppoa vaihtaa. Eikö ne insinöörit voisi koteloida niitä fiksulla tavalla johonkin nurkkaan kipsilevyn taakse? Vai onko tarkoitus se että asukas näkee sitten ajoissa jos ne sattumalta vaikka hiljalleen vuotavat, ja siten vältytään vesivahingoilta? En tiie!

Ainakin hirveetä söherrystä ne ovat aina aiheuttaneet lattiamateriaalin asentajille. Oli sitten kyseessä muovimatto tai laminaatti niin en koskaan ole livenä törmännyt johonkin siististi toteutettuun kikkaan.

Nyt huomio! Kaikki teistä osallistuvat aika varmasti elämänsä aikana lattian asennukseen oli se sitten ensiasunto tai joku muu! Naiset myös!
Esittelen aika yksinkertaisen ja ihan siistin tuloksen laminaatin asennuksesta lämpöpatterin alle. Jos muistatte tämän tulevaisuudessa niin isänne on ihmeissään.

Eli kun lämpöpatterin läpivedot osuvat tielle niin on selvitettävä tarkat mitat miten putket osuvat asennettavalle laminaatinpätkälle (tämä on tärkeä osuus eikä sen kanssa kannata hätiköidä). Mittaamisessa sun on käytettävä omia kikkoja. Itselläni on tässä erittäin hankalasti asennettava iso laminaattilaatta, joten putket osuvat aika varmasti vain yhdelle kappaleelle.

Mittaa laminaattiin reikäpaikat ja tee tarvitsemallasi koolla reikäsarjalla reijät. Paras tarkkuus merkitä reiät on tekemällä oikeisiin paikkoihin ristit.


Valmiit reijät oikeissa paikoissa.


Tässä välissä olen unohtanut ottaa kuvan mutta laminaatin seinäreunustalta sinun on leikattava pala irti niin että yksi leikkaus suoraan reikien välistä. Toiset noin 5mm viivat suoraan reikien reunustoille ja kaksi muuta viivaa yhtä viistosti toisiinsa verrattuna patteriin/seinään päin (leikkaustulos selviää seuraavista kuvista).

Huom! Leikatessasi käytä mahdollisimman ohutta terää. Älä käytä esim. puuterää koska ne ovat paksuja ja isohampaisia. Paksu terä tekee raoista isoja ja repii ikävästi laminaatin reunoista pinnoitteen epäsiistiksi. Käytä rautaterää (ohuita ja pienihampaisia). Pistosaha on hyvä mutta älä etene voimalla, tulee muuten huonoa jälkeä ja saumat näkyvät sitten.


On tärkeää että seinälle asti tehdyt leikkaukset menevät molemmilta puolilta takaviistoon. Syy selviää nyt. Tarkoitus on saada pala takaisin ilman rakoja. Ota kuvassa kolmesta osoittamastani kohdasta irrottamastasi palastasi vielä 1-2mm pois pistosahalla tai hiekkapaperilla. Voit ottaa aina vähän kerrallaan pois ja kokeilla palaa paikoilleen.


Asenna iso laminaattiosa paikoilleen.


Aseta pikkupala paikoilleen. Koska poistimme hieman ylimääräistä osoittamistani paikoista niin viistoihin leikkauksiin eikä mihinkään muualle jää nyt tästä syystä rakoa. Tämä mahdollistaa nyt sen että palan voi liimata alkuperäiseen kappaleeseen kiinni puuliimalla/erikeepperillä.


AVOT! -sanoi Sergei kun torilla kurkun möi! Lopputulos siisti ja huomaamaton. Eli loppuun vielä ennen putkien suojamuovien asentamista liimaa pala kiinni ja pyyhkäise vielä saumat lattian värisellä silikonilla!


Tuo lattian valinta on pelottanut mua jo monta kuukautta koska vääränlainen lattia voi pilata koko projektin lopputuloksen, varsinkin kun maksoin tästä maltaita ja tiedän että valkoinen marmori on aina riski. Nyt kun olen saanut olohuoneen ja keittiön valmiiksi niin täytyy myöntää että olen erittäin tyytyväinen valintaani. Varsinkin kun kaksi kaveria epäröivät sitä edelleen niin tiedän että valintani on osunut nappiin! He meinaa eivät ole koskaan jostain syystä pitäneet siitä mistä moni meistä pitää! :D
Mutta lattiasta, katosta ja koko huoneiston valaistuksesta lisää ensi viikolla!


Tässä pätkä jonka jaksan katsoa aina vaan uudelleen ja joka kerta nauran niin että vatsaan sattuu!! ....pankaa ne pillit huutamaan perkele! Soittakaa poliisit tänne prkl tarvitaan helvetin voimia nyt!

5 kommenttia:

 1. Kiitosta vaan, hyvästä lattiavinkistä ja makeista nauruista ;DDD

  VastaaPoista
 2. Per....! Itellekin tuli tunne, että eikö se jo tuu...:)Miehellä on tosiaan kohta terveyskin koetuksella. Kyllä sitä saisi varmaan omistakin puheluista hyviä pätkiä - jos joku taho kussee...Muistan itsekin kuulleeni sellaisia pilapuhelunauhoituksia - aika henk.kohtaisia ja arkaluontoisia asioita ihmiset todella puhelimessa saattavat paljastaa.:)Noita loppuja puheluita mitä olit laittanut en oikeastaan uskaltanut kuunnellakaan!!!Parane pian!!!

  VastaaPoista
 3. En ole ikinä ajatellutkaan että raot saa niin yksinkertaisesti piiloon

  VastaaPoista
 4. Odotin innoissani uutta vinkkiä laminaatin asennukseen.. Mutta näin puusepän tyttärenä vinkki olikin vanha, mutta hyvä! Kiitos että jaoit sen! =)

  VastaaPoista
 5. Näin jälkikäteen kommentoituna. Helppo keino ja vaatii vähemmän näpertämistä. Jos laminaattia on tarpeeksi. putken kohdalla voi olla laminaatti sauma. Putket olisivat tallöin kahden palan saumakohdan keskellä niin että jos putkien väli on iso niin siinä olisi myös laminaatti joka uppoaisi pontteihin.. näin ei jää näkyvää jalkeä myöskään.

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...