Hae tästä blogista

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Parven rakennus vol. 2

Isoon parveen on nyt lisätty kyprolevyt parven alle ja 15mm lastulevyt parven päälle. Valaistus on laitettu myös mutta koska sähkömies on sairaana niin sähköhommat ovat vähän jäissä. Parvi on tasoitettu moneen kertaan, hiottu ja maalattu. Enää parvelta puuttuvat laminaatti kaapistot ja pieni ylläri jos se nyt onnistuu. Voisi sanoa että kyllä tuohon parveen on mennyt tähän mennessä aikaa noin 70 työtuntia koska aina on ongelmia matkassa. Kuvia on nyt aika lailla ja niistä saakin hyvän kuvan kokonaisuudesta!

 Parven alle jäi n.2m korkeutta ja parvelle vajaat metri liikkumakorkeutta.

Valaistukseen päädyin erittäin matalaan uppohalogeeniin. Halogeenit ovat 20 wattisia mutta hyvin voi vaihtaa 10 wattisiin. Parven alle on asennettu niitä yhteensä 11 kpl joista viisi on erikseen keittiön puolen valaistukseen. Huoneen valaistus on tällöin yhteensä 110-wattia mikä on mielestäni aika hyvin jo halogeenilta. Olisin niin kovasti halunnut tehdä tähän asuntoon energiatehokkaan ledivalaistuksen mutta kustannukset ovat nousseet niin suuriksi materiaalien takia ja ledit jos olisi laittanut niin se olisi ollut ainakin + 1 100€. Paukut alkaa kuitenkin olee loppu lompakosta eikä energiatehokasta ledivalaistusta osaisi kallion alueella kukaan arvostaa niin paljon että siitä saisi yli 1000€ korkeemman hinnan (liian suuri riski). Keskustan alueella sen olisi jo uskaltanut tehdä.


Moni onkin ehkä ihmetellyt että mikä toi ruma putki tossa seinässä on. 
Kaasuputki, on se yksi niistä ongelmista mikä on vaivannut päätäni ja vienyt aikaani. Alunperin ajatuksena oli poistaa putki mutta sitä ei tiedä pirukaan että onko se vielä käytössä ja sen selvittämiseen olisi kulunut ennen kaikkea aikaa ja rahaa koska kaasuputkien kanssa ei kannata ottaa pienintäkään riskiä!!!!

Esimerkkitapaus. Siskollani tehtiin remonttia ja kaasuputki piti poistaa. Isännöitsiä vannoi urakoitsialle ettei kaasu ole koko talossa enää käytössä. Päättivät silti ennen katkaisemista kysellä muutamalta rapun asukkaalta ja kaasuhellahan oli ylimmässä kerroksessa käytössä. Siinä olisi joltain voinut mennä henki.

Vaikka kaasuputki onkin kiusallisesti keskellä seinää niin ajattelin että siinä on tulppa päädyssä ja ratkaisen kaksi ongelmaa yhdellä kertaa. Upotin putken pyöreän tukipilarin sisään. Pilari oli valmiiksi sisältä ontto ja halkaisin sen vaan kahtia. Toisen pilarin laitoin keskelle parvea, mutta kuitenkin niin ettei se ole kiusallisesti edessä. 

Parvi on kuitenkin yli 11neliömetrin kokoinen niin se on aina viisasta tueta jo ihan sen takia että kyprojen saumoihin ei tulisi mitään älyttömän suuria murtumia.

Keittiön yläkaapit
Pääsin myös vihdoinkin asentamaan parven mukaan keittiön yläkaapit.

 Luonnonkivi!

Olen hulluna pähkäillyt keittötason laattaa. En oikein millään löytänyt sellaista mikä olisi tehnyt vaikutuksen. Yksi hyvä ja simppeli olisi ollut valkoinen lasi mutta se olisi antanut liian tavallisen ja tempaistun vaikutelman. Sitten noita kaiken maailman "aito kivi" taustoja on nähty jo kaikkialla. Löysin kuitenkin vähän erikoisemman mitä en ole missään aikaisemmin vielä nähnyt ja vielä valkoista luonnonkiveä (Tarjouksessa 70€ neliö mikä ovh.99€) mikä saattaa olla hyvä ratkaisu mutta tässä riski saattaa olla todella suuri. Luonnonkivi keittiön taustalla voi antaa liian sekavan vaikutelman ja luonnonkivi toimii omasta mielestäni vain lattiasta kattoon laitettuna eikä keittiön taustana. Suunitelmanani onkin että se alkaisi yhdestä kohtaa huoneen puolelta ja jatkuisi keittöon työtason taustaksi. Hmmm... saas nähdä miten käy, koska suunitema on vaan kuvitteellisen kuvan varassa. On mulla toki ässä takataskussa käytettäväksi vielä ja käytän sen idean joka varmasti sen sitten pelastaa, tosin sen toteutus on haastavaa.


Omasta mielestäni tämä on jotenkin tosi magee koska siinä on poikkeuksellisesti muihin markkinoilla oleviin kivimalleihin erittäin matala ja pitkä viilu.


Oikeassa valossa kivessä on kimallusta.


Tämänhetkinen tilanne on se että keittiöön on asennettu tasot, ovet, liesi, allas, hana, pesukone, jääkaappi. Enää keittiöstä puuttuu sähköt, liesituuletin, pienet säädöt ja nämä kivet. Tuli ilmoitus myös että rappuset ovat saapuneet parvea varten ja putkimieskin on jo käynyt ja pääsen jatkamaan myös kylppäriin. Mutta kaikesta tästä lisää sitten ensi viikolla! 

Linkit aiheeseen: Katso myös Parven rakennus vol. 1 ja vol. 3 


http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/

12 kommenttia:

 1. Hei Taavi mähän voisin koeasua ton kämpän, kun saat sen valmiiksi:D Vähän niinkuin se Malminkadunkin kämppä..

  Hheheheeheh

  VastaaPoista
 2. Voit heti oleskella sielä kun se on valmis. Avustat mua sitten näytöissä! :D

  VastaaPoista
 3. Todella hienoa jälkeä, melko rohkeakin ratkaisu tuollainen parvi noin pieneen kämppään, mutta varmasti myös hyödyllinen. Uteliaisuudesta kyselen, mahtuuko itsesi kokoinen jätkä helposti tuon parven alle? Minkä verran parven reunan ja ikkunallisen seinän väliin suurinpiirtein jää tilaa?

  VastaaPoista
 4. 2m jää tilaa ja se on oikein reilusti. Parvella ei tarvitse polvilleen kömpii vaan kyykyssä kävellen menee. n.95- 100cm muistaakseni. Parvi menee huoneen poikki vinottain joten luulen että se jää yhdestä reunasta n.1,5m ja toisesta yli 2m. Jos meinaat että parvi sulkisi valoa pois niin se ei peitä todellakaan haittaavasti. Suosittelen että käyt 20neliön asunnossa ja mietit mitä kaikkea sielä pitäisi olla niin tajuut kyllä että tuommoinen yli 11 neliön parvi on kuin toinen huone. Olen ite todennut tämän projektin aikana ettei itselläni olisi mikään kynnys asua 20 neliön asunnossa jossa on tällainen ratkaisu ja olenkin huomannut että tämä täyttää yli 30neliön asunnon tarpeet mainiosti.

  VastaaPoista
 5. Lueskelin tosta jostain siitä kaasuputkesta, mihin sitten olitki kyllä keksinyt todella hyvän ratkaisun. Meillä remppaa tehdessä googletettiin numero ja soitettiin Gasumiin, eikä mennyt montaa minuutti kun he tarkistivat jaellaanko taloon enää kaasua vai ei. Ja eihän sitä sitten jaeltu ja päästin tuhoamaan meiltä putket. Että vastaisuuden varalle jos ei käy yhtä hyvä tuuri putken sijainnin kanssa =)

  VastaaPoista
 6. Tuo kivi keittiön kaapistojen väliin näyttää tosi hyvältä, mutta miten on kiven puhdistamisen laita? Rösöinen vaalea pinta + roiskuvat rasvatahrat tai värilliset tahrat? Suosittelisin miettimään vielä... Sorry.

  VastaaPoista
 7. ...juu mietitty on jo tuotakin ja ratkaisukin on siihen.

  VastaaPoista
 8. Aika hieno ratkaisu, itsellä on harkinnassa 28m2 yksiö, mutta kattokorkeutta on vaivaiset 270cm, se vähän kalvaa takaraivossa, kun pitäisi varmaan saada samalla tavalla keittiön päälle rakennettua koko roska

  VastaaPoista
 9. Toi 270 on aika tyypillinen usein vanhoissa taloissa. Se riippuu ihan että mitä parvelta haet. Jos rakennat ihan n. 4neliön niin se ei haittaa että sinne jää vaan se 70 cm tilaa. Itse suosittelen että 90cm on se raja missä voi ns. myös oleskella.

  Tuossa malminkadulla (http://hesanhelmeksi.blogspot.com/2010/11/malminkatu-34-m2-00100.html) oli kanssa se 270. Parvelle jäi tilaa n.90 cm ja alle 175cm. Se on ok jos se tulee kulmasohvan tai työtilan päälle missä ei olekkaan tarkoitus olla seisoma-asennossa.

  Voit laskea niin että keittiöön on jäätävä se 190cm (pidä siitä kiinni).

  Pystyt varmasti toteuttamaan asian juuri niin kuin haluat. Kaikki on ratkaistavissa jos suunnittelee tarpeeksi hyvin etukäteen. Tällöin myös tulos on viimeistellyn näköinen

  VastaaPoista
 10. Ihan totta, olenkin jo muutamaan sudenkuoppaan edellistä asuntoa rempatessa astunut :)

  tässä yksiössä ei ole alkovia tai mitään upotusta ollenkaan kuten tuossa Malminkadun projektissasi, huone on suorakulmion muotoinen, enkä osaa hahmottaa vielä miten paljon joku 6neliön parvi valtaa ja estää luonnonvalon.

  Siksi harkitsin että tulevan avokeittiön päälle vetäisisin.

  VastaaPoista
 11. Hei

  Mietin oman yksiöni täydellistä remonttia mihin tulisi juuri uusi kph, keittiö ja parven rakennus. Haluaisinkin kysyä, että kauanko sinulla suurin piirtein meni yhteensä työaikaa?

  Voisin vähän miettiä miten kalliiks remontti tulisi kun tiedän remonttimiesten tuntiveloitukset.

  VastaaPoista
 12. En millään kykene laskemaan työtunteja koska niitä on kertynyt niin paljon.

  Fakta on kuitenkin se että remontti kannattaa tehdä vaikka ammattilaisia käyttäen. Jos materiaalivalinnat ovat tyylikkäitä niin saat helposti tulevaisuudessa sijoittamasi rahat takaisin. Jos pyydät tarjousta useammasta paikasta niin älä ota aina sitä halvinta!

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...