Hae tästä blogista

perjantai 5. elokuuta 2011

Kallio Pengerkatu 28m2

Ajattelin tehdä tässä pikaisen yhteenvedon Elinan uudesta yksiöstä. Elinan toivomus oli että asunto olisi tyyliltään sama kuin Hesarin asunto, joten kohteessa käytettiin samoja materiaaleja. Suurin haaste asunnossa oli keittiön toimivuus. Vaikka keittiö ei ollut mikään komero vaan ihan erillinen niin sen pohja oli todella epäkäytännöllinen. Tästä syystä myös keittiön ja huoneen välinen seinä poistettiin. Huoneisto pantiin kaikki uusiksi sähköjä ja vikavirtasuojauksia myöten. Kylppäriin ei tehty muutoksia. Harmikseni tästä projektista ei ole mitään kunnon kuvia. Kuvat ovat räpsitty aika pikaiseen.

Näkymä eteisestä keittiöön.

Keittiön ikkunahuoneiston puoleinen eteiseen menevä kulku säilytettiin. Karmit poistettiin ja oven aukko tiputettiin 185cm korkeudelle parvelle sopivaksi. Kulkuaukko säilytettiin tuomaan tilan ja valon tuntua. Vasemmalla oleva komero säilytettiin niin että alakomero jäi parven alle ja yläkomero parven päälle.


Tässä ollaan projektin aika loppuvaiheessa. Kuvat ovat otettu iPhonen laajakuvatoiminnolla, joten älä ihmettele kuvan vääristymiä.

Keittiön seinä poistettiin ja huoneen ja eteisen väliin rakennettiin n. 6m2 parvi.


Rappuset jotka ovat osoittautuneet hyviksi tulivat myös Elinalle. Parven alle asennettiin kuusi 2,5 watin Philipsin spottilediä. Nämä ledit vievät yhteensä vähemmän energiaa kuin yksi heikko 20w halogeeni. Phillips ledien sävy on yhtä lämmin kuin halogeenien eikä sinertävän kylmä mitä ledit yleensä sattuvat olemaan. Valmistaja lupaa näille 20v eliniän. Ledien ekologisuus ja kulutus tulee olemaan ehdottomasti minun tulevaisuutta. Varo kuitenkin kylmiä värisävyjä!
Näkymä eteisestä huoneistoon


Näkymä rappusilta parvelle. Vasemmalla näkyy säilytetty komero. Parvelle mahtuu jopa 180cm leveä joustinpatja.


Näkymä alkovelta keittiöön. Huoneisto on nyt erittäin valoisa koska kaksi isoa ikkunaa valaisevat yhteiseen tilaan. Keittiösaarekkeelle mahtuu kolme baarijakkaraa huoletta. Jääkaapin sijainti oli jo alkuun ongelma ja sen sijainti vaikutti koko huoneiston suunnitteluun. Loppuratkaisu oli todella hyvä ja käytännöllinen.


Huoneesta keittiön puolelle. Huom. Pyykinpesukoneelle saatiin vedettyä putket vanhan keittiökomeron sisään jonne kone mainiosti mahtuikin.


Saarekkeeseen tuli mielettömästi säilytystilaa eikä paljoa yläkaappeja tästä syystä pajoa tarvinnut. Saarekkeen pituus 185cm x 80cm. Melko syvä!


Keittiö


Nyt täytyy sanoo että olen vähän kateellinen. Huom. sähköliesi sekä KAASULIESI!!! Jokainen kotikokki tietää miksi kaasuliedestä kannattaa olla kateellinen. Hyvät ihmislapset! Älkää koskaan poistako remontin yhteydessä kaasuliettä! Näitä keittiöitä monet ihmiset jahtaavat! Kaasu on taloyhtiöistä katoava luonnonvara. Niitä pyritään poistamaan aina isompien saneerauksien yhteydessä.


Asunto ei ole vielä ihan täysin valmis. Toivotaan että saan lopulliset kuvat otettua kun se valmistuu. Työn on toteuttanut suunitelmani ja ohjeistukseni mukaisesti ja pienellä avustuksellani ammattilainen, luottokamuni "PUUHA-PETE"

11 kommenttia:

 1. Tyylikäs!

  Onko keittiön kaapistot Ikeasta?

  Tsemppiä.

  VastaaPoista
 2. Hei itellä on ongelma oman keittokomeron kanssa, se on todella pieni ja ihan päin persettä tehty (putkiremppa tehty 2vuot sit, joten kalusteet on "Uudet" joo mut todella typerästi tehty... itellä on kaasuliesi sekä kaasu-uuni, se on todella vanha ja vie älyttömästi tilaa (mikä on tosi puutteellista tossa koko keittokomerossa muutenkin).

  Aloin tuumimaan kun katoin tota sun tekemää keittiiöö, että tossa on 2 kaasu"levyä" ja itellä on tällä hetkellä 4, onko tuo liesi kasattu ikeasta vai mistä? Näyttää tosi fiksulle, mietin jos saisi itelle tehtyy vastaanlaisen (uus uuni, sen päälle 2levyn kaasuliesi, ja sit jäisi tilaa siihen lieden sivulle kun ei tulis sähköliettä).

  VastaaPoista
 3. Onko keittiön kaapistot Ikeasta?

  Vastaus: Keittiön ovet ovat Ikean Abstraktia.

  Kaasuliesi kyssäri

  Vastaus: Kaasutalosta on ostettu! Niillä on liike sekä vantaalla että Unioninkadulla hakiksessa!

  VastaaPoista
 4. Paljonko remppa maksoi abouttirallaa materiaaleineen :)

  VastaaPoista
 5. Paljonko remppa maksoi abouttirallaa materiaaleineen :)

  Asuntohan ei ole vielä valmis. Kokonaislysti n. 20 000

  VastaaPoista
 6. Hei,

  Mistä hankit nuo Arken portaat?

  VastaaPoista
 7. Mistäs hankit keittiötasot?

  VastaaPoista
 8. Bauhausissa on laajat puutasovalikoima "heti mukaan" meiningillä

  VastaaPoista
 9. Oolrait, kiitokset vastauksesta.

  VastaaPoista
 10. Korjaus "laajat puutasovalikoimat". Kannattaa mitata ainakin osa tasoista valmiiksi koska sielä ne leikkaa ne valmiiksi tarvittaessa 3€ hintaan. Kotona sä et saa välttämättä niin suoraan leikattua käsikoneilla. Muutenkin aikaa vievää ja sotkuista puuhaa.

  VastaaPoista
 11. Hei! Kenen valmistajan nuo portaat ovat ja mistä niitä voi ostaa?

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...