Hae tästä blogista

maanantai 8. marraskuuta 2010

Malminkatu 34 m2 00100

Syksyllä 2009 heti kun olin myynyt kotkankadun ostin tämän uuden kohteen melko halvalla sijaintiinsa nähden. Asunnossa pidettiin yksi näyttö jossa oli samaan aikaan noin kymmenisen muuta katsojaa. Tämä 34 neliön asunto haluttiin myydä mahdollisimman pian ja siitä annettiin 3 tarjousta joista minun oli nipin napin korkein. Pyyntihinnasta lähti sellaiset päälle 8% pois. Yleensä tinkimisvaraa on noin 5% pyyntihinnasta.

Asunnon huonot puolet olivat todella huono kunto ja kerrostalon ensimmäinen kerros (sisäpihalle). Plussina olivat keskeinen sijainti ja vaikka putkiremontti oli varmasi lähivuosina tulossa niin siitä ei ollut taloyhtiöllä vielä mitään suunitelmaa.

Aloitin remontin keväällä 2010. Koska kyse oli yhdestä huoneesta ja keittiöstä niin ajattelin että keittiön ja huoneen seinän poisto tuo paljon avaruutta ja muunteluvaraa. Yksiö avokeittiöllä tuntui hyvältä ja se onkin tänäpäivänä aika yleistä.

Huoneisto laitettiin täysin uusiksi ikkunoista kylppäriin ja vanhaa jäi vain kylppärin ovi mikä entisöitiin. Kuvia löytyy vain remontin alusta. Keittiön, kylppärin ja parven rakentamisesta ei ole säästynyt mitään kuvia mutta nämä seuraavat kuvat korvatkoot ne.

Pohjapiirustus on täysin viitteellinen. Se on lähinnä valmiista asunnosta. Väliseinä kulkee eteisen ja kahden ikkunan välistä.

 Näkymä rapusta eteiseen. Purku käynnissä. Keittiöromua.


 Kylppäri, 80-luvun loppupuolen jälkeä ja trendiä. :D Näkymä eteisestä huoneeseen. Purettua roinaa. Huoneen ja keittiön välinen seinä oikeella.

 Ovet ja karmit poistettiin kokonaan.


 Huoneen ja keittiön välinen seinä.


 Keittiö ja sen takaseinä purettuna. Löysin keittiön takaata peitettynä hienon vanhan kylmäsyvennyksen ja mielestäni tuollaiset löydöt on otettava aina käyttöön vaikka miten typerältä näyttäisivätkään. Keittiön nousut.


 Vaikka ikkunat ovat vaihdettu 70-luvulla niin olivat todella huonossa hapessa. Samoin olivat ikkunalaudat ym. mitkä laitettiin uuteen uskoon.

 Poistettava seinä.


Seinän poisto aloitetaan.

Huom! Jos olet harkinnut samaa niin ensin on selvitettävä että onko seinä kantava. Sitä ei välttämättä isännöitsiäkään tiedä ja monet sanoo että isännöitsiältä tai taloyhtiöltä on saatava lupa poistaa jokin väliseinä. Ja moni lähteekin näillä eväillä kaatamaan seinää. Tässä asiassa eksytään vähän, sillä yhtiö antaa vaan luvan muutokseen, ei ota siitä mitään vastuuta koska kukaan ei tiedä seinästä yhtään mitään. Olet täysin itse vastuussa muutoksista!

Sinun on selvitettävä itse rakennusvalvontavirastosta talon rakennuspiirustuksista että onko poistettava seinä merkitty kantavaksi. Rakennusvalvontavirastosta löytyy rakennuspiirustusarkisto jota voi kuka tahansa käydä selailemassa muutamalla eurolla ja ottaa piirustuksista kopiot.
Virkailja ojentaa sinulle osoitteen perusteella talon rakekennuspiirustukset joista sinun pitää etsiä itse oikeat piirustukset ja oikea asunto. Saattaa tuottaa vaikeuksia jos talo on yli 80v vanha sillä piirustukset ovat jo sen verran kulahtaneet. Piirustuksista saat kopiot jotka sitten voit käydä näyttämässä asiantuntialle tai taloyhtiön osoittamalle remontin valvojalle.  Rakennusvalvontavirastossa on suht helppoa asioida jos tietää mitä hakee. Sijaitsee hakaniemessä. Itseltäni meni noin 30min vaikka piirustukset olivat todella nuhjuiset. http://www.hel.fi/hki/Rakvv/fi/Etusivu

 Seinä kaatui noin 20 minuutissa.


 Jätettä tuli noin 50 jätesäkillistä.

 Näkymä purun jälkeen huoneesta keittiön puolelle.Vanhoissa taloissa saattaa olla huoneet eri korkuisia kun seinä poistetaan välistä. Ja juuri niin kävi tässäkin. :(

Nyt kun ikkunoiden välistä poistettiin seinä niin kaksi isoa ikkunaa tuo paljon luonnonvaloa avaraan tilaan.

Seinien tasottamista. Tasotetta meni sellaiset huikeat 80-litraa

Uudet ikkunat tuli. Koko taloon vaihdettiin ikkunat.


Tasotettu ja maalattu.Kylmäsyvennyksestä tuli ihan ok. Piti vielä tilata sinne lasihyllyt mittatilaustyönä.Uusi laminaatti. Quick Stepin laminaatit ovat mielestäni parhaita. Laadukkaita, kestäviä, paksuja ja livenä todella hienon näköisiä. Tosin hinnat ovat kalliimasta päästä. Quick Step alkaa olee suomessakin jo arvostettu ja tämä amerikkalaisyhtiö todella osaa hommansa vaikka sielä nyt niitä helv.... tunkkaisia ja mauttomia kokolattiamattoja joka paikkaan tungetaankin. http://www.quick-step.com/europe/fi/fi/default.aspxd


Koska asunto on ensimmäisessä kerroksessa sisäpihalla ja halusin lisää valoisuutta niin valitsin sinne erittäin vaalean ja leveän lankkulaminaatin.Nyt valitettavasti loppuivat tuosta projektista kuvat. Muistaakseni joku vei silloin kamerastani muistikortin tai muuta vastaavaa. Tässä on kuitenkin näkymä valmiista.

Näitä kuvia muuten kannattaa klikata auki sillä kuvat ovat laadukkaita ja niissä näkyy paljon erilaisia yksityiskohtia.

Tuli idea rakentaa tuollainen 6 m2 parvi sillä se tuo paljon lisätilaa. Tosin Katon korkeus oli vain 270 cm ja jos halusi parvelle reilusti liikkumiskorkeutta niin alas jäi noin 175 cm korkeutta, mikä riittää sohvalle aivan mainiosti.

Ja joillekkin tämä sitten kelpasi heti! :D


Vaikka asunto meni myyntiin heti kun se valmistui niin viihdyin täällä myös myynnin ajan. Täällä tuli sitten oleskeltua kesällä pari kuukautta. Sain myynnissä juuri sen mitä arvelin saavani kun sen ostin vaikka siitä tulikin parempi kuin kuvittelin. Välittäjä veti tässä viimeisen niitin ja käsitykseni välittäjistä muuttui täysin. Pahempia kuin autokauppiaat! 

http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/

29 kommenttia:

 1. Apua kun upea, minulla suunnitelmissa ostaa uusi asunto ja tiedänkin ketä sitten yritän kosiskella remppaamaan sitä ;D

  VastaaPoista
 2. Tästä blogista tykkään! Remontoitko suurimman osan itse, vai miten? Onko sinulla rakennusalan koulutus vai oletko oppinut ihan vain tekemällä? Nämä sinun asuntosi näyttävät todella laaddukkaasti tehdyiltä.:)

  VastaaPoista
 3. WAUTSI! joku se sitten vaan osaa! Teetkö suunnittelu töitä tilauksesta?

  VastaaPoista
 4. Kyllä, suurimmaksi osaksi remontoin itse. Tosin sähkömiehen ja putkimiehen apua on tarvittu lähinnä edellytyksen takia. Ei ole alan koulutusta.

  En valitettavasti tee töitä tilauksesta koska teen tätä vaan ihan harrastuksena niin että saan toteuttaa asiat oman pääni mukaan. Vinkkejä ja neuvoja voin aina antaa. Ja vastaan aina jos suinkin pystyn.

  Ps! vuodenvaihteessa on valmistumassa söpö pieni 21,5 m2 yksiö jossa on iso yli 10m2 parvi. Jos jotain kiinnostaa esim. ensiasunnon osto kalliosta niin piakkoin pääsee katsomaan täältä sen etenemistä.

  VastaaPoista
 5. Aivan uskomaton asunto! Tälläistä jälkeä saa harvoin ihastella missään! Arvostan SUURESTI!

  VastaaPoista
 6. Ensinnäkin, mahtava blogi idea, kiva päästä kattelee mahtavaa kädenjälkeä!

  Toiseks millanen koulutus sulla mahtaa olla? vai ihanko olet harrastus mielessä kaikkea näpertänyt?

  Mielenkiinnolla odottelen seuraavan projektin julkaisua :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi

  Ei ole mitään alan koulutusta. Harrastuksena touhuun vaan. Seuraava projekti on jo ostettu ja on jo käynnissä. Päivityksiä alkaa satelee piakkoin!

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavaa jälkeä :) Ehdottomasti seuraan miten sun seuraava projekti edistyy. Tulispa joku remppaamaan munkin yksiön tohon kuntoon :)

  -N

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Yksinkertaisesti UPEAA jälkeä. Upeaa. Phew. Minulle kelpaisi tuollainen samantien. Toivottavasti jaksat pitää harrastusta yllä, saapi muutkin palan moisesta visuaalisesta herkusta :)

  VastaaPoista
 12. Hei! Eksyin blogiisi kun ajatuksenani on rakentaa parvi asuntooni ja googlettamalla tänne sitten päädyin :) Rakentamasi parvi näyttää varsin hienolta ja tyylikkäältä, sellaiselta mitä itsekin olen suurin piirtein ajatellut (en halua perinteistä mäntyparvisänkyä vaan jotain tyylikkäämpää). Osaisitko siis kertoa hieman tarkemmin mitä materiaaleja ja kiinnityssysteemejä käytit parven rakentamiseen? Portaatkin ovat varsin somat, tosin itselläni ei ehkä ihan tuollaiset portaat mahdu asuntooni.

  -S-

  VastaaPoista
 13. Hei -S-!

  Just tänään aloitin 11,1 neliön parven rakentamisen ja tein koolaukset niihin. Teen sen aika samalla tavalla kuin tuon malminkadun 6 neliön parven. Tosin nyt on haastetta aika lailla sillä pinta-ala on suurempi ja parvesta täytyy saada mahdollisimman ohut jotta parvelle jää tilaa liikkua. Parvi ei saa joustaa ollenkaan ja se onkin haaste jos siitä ohuen haluaa. Parven alle jäi n, 200cm.

  Ensi töiksesi huomioi katon korkeus ja parven sijainti. Siltä pohjalta pääset asiaa suunittelemaan.

  Seuraa tarkasti blogia. Päivitän kyllä eri työvaiheet sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi hei, yritin jo aiemmin kommentoida. Mistä parvesi kaiteiden tolpat ovat? Haluaisin itse samanlaiset.

   Poista
 14. Heippa,
  Todella kauniit portaat! Sopiiko udella, minkä valmistajan ne on? Ei löytynyt vastaavia kun googlettelin :)

  -Henni

  VastaaPoista
 15. No niin löytyihän ne pienen kaivamisen jälkeen..
  Upeaa jälkeä oot tehnyt. Erottuu massasta =)

  -Henni (taas)

  VastaaPoista
 16. Henni

  Mitä löysit ja mistä? On rappusia jotka ovat paljon samaa näköä mutta eri valmistajan ja eri hinnalla. Voin neuvoa mistä saa edullisimmat ja nopeimmalla toimitusajalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava blogi! Ollaan ostamassa asuntoa Helsingin kantakaupungista ja ajatuksena olisi rakentaa (isäni toimesta) vastaavan kaltainen parvi. Olisiko mitään mahdollisuutta, että kertoisit mistä portaat olet hommannut? Voit laittaa minulle sähköpostiakin, jos et halua näin "julkisesti" kertoa.

   Iso kiitos jo etukäteen ja keep up the good work (:

   rimma.blogging@gmail.com

   Poista
 17. No neuvo sitten ihmeessä :)

  Itse haluan ehdottomasti tuollaiset komeat portaat omalle parvelle.

  VastaaPoista
 18. Loistavaa työtä :) ja myös tuo sisustus on lähes täydellinen.

  -Paljonko tuommoinen remontti suunilleen maksaa, Jos kaiken tekee itse?
  -Mitä lupia tarvitaan?
  -Onko sinulla jo ennen kun ostat asunnon mielessä että minkälaisen siitä remontoit, vai pääsetkö vasta ostamisen jälkeen suunittelemaan kunnolla?

  T. Ville

  VastaaPoista
 19. Hei,

  Mistä tuo saareke on hankittu - erittäin tyylikäs! Entä nuo mosaiikkilaatat, olivatko todella kalliita?

  VastaaPoista
 20. Hienoksi sait tosiaan tuon asunnon.
  Näin teijät (sinut ja Lauran) viime viikolla kaupassa ja että ootta söpö pari.
  Innolla jään odottelemaan seuraavan asunnon valmistumista.

  VastaaPoista
 21. Hienoja koteja olet saanut aikaiseksi! Miten isännöitsijät on suhtautuneet siihen ettei sulla ole alan koulutusta? ts. ootko sä papereissa pääurakoitsija?

  nimimerkillä "remppa tiedossa"

  VastaaPoista
 22. Ei isännöitsijällä ole nokan koputtamista asian suhteen. Sähköt ja putkityöt tekee laillistettu ammattilainen. Alalla ei tarvitse olla alan koulutusta ja voin sanoa ettei yli puolet alalla olevista ole saanut ammatillista koulutusta työhönsä. Sun on kuitenkin osoitettava valvojalle remontoidessasi että kaikki on toteutettu määräysten mukaisesti.

  VastaaPoista
 23. Moi,

  Saako udella mitä teit patterille joka jäi keittiön kaapistojen taakse? Itsellä hieman ongelmaa keittiön suunnittelun/yhden patterin kanssa.Hieno jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patteri jäi huomattavan syvälle ikkunalaudan alle. Ikkunalaudan sisälle upotin ikkunalaudan pituisen ritilän josta sitten lämpö pääsee nousemaan. Patterin eteen tuli allaskaappi ilman taustalevyä jotta patteriin pääsee ilma kiertää ja tarvittaessa pääsee termostaattiin käsiksi.
   Sun on keksittävä jokin ratkaisu mitkä sisältävät noi ominaisuudet. Eli ilma kiertää ja lämpö pääsee yläkautta pois.

   Poista
 24. Mitäs sitten kun kaikki revitään putkiremontin yhteydessä auki...

  VastaaPoista
 25. Ei hyvää päivää nää sun muutokset on NIIIIN mielettömiä! Oon varmaan kohta pari tuntia selaillut aivan mahtavaa blogiasi ja täytyy sanoa, että olen todella vaikuttunut! Upeaa, taitavaa työtä ja kuinka hyvä maku sulla onkaan niin pintamateriaalien, kuin kaiken suhteen :)

  Nim. yks sisustussuunnittelija Suvisvillasta ;)

  PS. Oli pakko tilata myös email päivitys :D

  VastaaPoista
 26. Moikka! Kerrotko mistä noita portaita voi tilata? :)
  Hienoa työtä olet tehnyt!

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...