Hae tästä blogista

perjantai 29. lokakuuta 2010

Kotkankatu Alppila 33m2

Asunnossa laitettiin kaikki uusiksi kolmen vuoden aikana kodinkoneita myöten. Ainoa mikä säilytettiin oli puolet keittiön kaapistoista koska ne olivat ihan käyttökelpoisia. Putkiremontin yhteydessä uusittiin myös kylpyhuone. Kuvia remontista ei juurikaan ole ja se mitä on niin ne ovat huonolaatuisia.

Tässä asunnossa viihdyin odotettua pidempään ja remontoin sitä vähän väliä niin että asuin aina remontin keskellä. Pidän Alppilasta sen sijainnin ja rauhallisuuden vuoksi. Alppilan alueella on myös harvoin asuntoja tarjolla ja tämä kertoo myös siitä miten arvostettu paikka on.


 Edellinen omistaja oli tasoittanut keittiön lattian asentamalla laatat kipsilevyn ja lattialämmityksen päälle. Lattialämmityksen päälle ei ollut laitettu mitään erillistä tasoitetta/valua vaan suoraan laatan ja laatan kiinnitykseen käytettävän saneerauslaastin alle. Tuloksena oli laattojen irtoaminen ja lattialämmityksen hajoaminen.
 Uusi valu alle..............
 .......uusi lattialämmitys ja valu päälle..
 Uudet laatat


Löysin vielä remonttitarvikeläjästä käyttämättömät laattoihin asennettavat ledivalot niin ajattelin käyttää nekin sitten.
Enempää ei remonteista kuvia löytynyt. Tässä on sitten lopputulosta!


 Näppärä yksiö avokeittiöllä ja alkovella.


Alkoveen rankensin tason sängylle. Idea osoittautui niin hyväksi että kaksi kaveriani toteutti saman korotuksen alkoveensa.

Kylppäri sai uuden ja raikkaan ilmeen putkiremontin yhteydessä. Täytyy kehua Remonttipartio Oy:ä sillä asuntoni osalta se kesti ainoastaan vähän yli kuukauden. Naapuritalossa kaveri oli evakossa 5kk. Peili antoi syvyyttä alkoveen.

 Yksiöönkin saa avaruutta ja kuuden hengen sohvan mahtumaan.

Eteiseen tilasin kotimaisen kiskoilla rullaavat ovet mittatilaustyönä. Varsinaista kaappia ovien takana ei ole vaan erilaisia säilytysjärjestelmähässäköitä!

Lasimosaiikki Bronze. Vanhoihin taloihin jossa on paksut ja leveät ikkunalaudat on tyylikästä laittaa lasimosaiikkia. Se antaa mukavan "yksityiskohtalisän" ja viimeistellyn vaikutuksen. Kallistakin on mutta jälki on monen mielestä hyvää! Saas nähdä mitä mieltä ollaan lasimosaiikista 15 v. kuluttua!

 Lasitiilet ovat aika mennyttä aikaa mutta niillä saa silti valoa suunnattua pimeisiin kohtiin kuten eteiseen.
http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/23 kommenttia:

 1. On joo hieno kämppä! Sängyn syvennys on nimeltään alkovi, ei alkove (:

  VastaaPoista
 2. eiks se oo suomeks alkovi, eikä alkove :)

  VastaaPoista
 3. Totta se on (ALKOVI). Kymmensormijärjestelmällä sattuu noita kun olen laiska tarkistamaan tekstejä. En ole "kirjoittaja tyyppiä" joten virheitä tulee jatkossakin.

  VastaaPoista
 4. voi miten hienoks oot laittanu, huikee! vaan mitä tarkoittaa välityspalkkio 6000 euroa, ei kai sentään kiinteistönvälitysfirman osuutta? sitäkö, että se jäi sinulle jälleenmyyntihinnasta erotukseksi remonttikulujen jälkeen?

  VastaaPoista
 5. Kyl tuo on ihan välittäjän välityspalkkio. Muutama näyttö ja myyty. Mojova palkkio, eikö vain?

  VastaaPoista
 6. tosi hyödyllisen sivun oot pistänyt pystyyn, kiitän.
  oliko muuten noiden alkovin korokkeiden toteutus hankalaa? alkaisi oman ensiasunnon remppa parin kk:n päästä ja mietittiin veljen kanssa onko meidän perus-remppareiska-taidoilla mahdollista toteuttaa. :)

  VastaaPoista
 7. Huuu älyttömän ihanat rempat!

  VastaaPoista
 8. ......oliko muuten noiden alkovin korokkeiden toteutus hankalaa?

  Ei ole hankalaa toteuttaa jos se on hyvin suunniteltu etukäteen. Sen voi toteuttaa monella eri tavalla. Käytä rakentamisessa ns "kakkosnelosta". Voit vetää esim. koolaukset seiniin ja koolauksien alle pienet tuet lattialle asti. Päällyseksi käy mainiosti lastulevy ja jos koolauksia on harvakseltaan niin lastulevyn paksuus voi olla se 2cm. Niin paksu ei jousta enää vaikka siihen laminaattia laittaisis. Jos pintaan ei tulekkaan esim. laminaatti tai parketti vaan lautalattia niin voit hyvin jättää lastulevytd pois. Suosittelen että käytät kaikissa liitoskohdissa aina puuliimaa niin ei ala sitten jälkeenpäin natisee kiusallisesti.

  VastaaPoista
 9. okei, kiitos selkeistä neuvoista. eiköhän me jotain toimivaa saada aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 10. Vaude, ihan mahtava juttu toi tasoero. Siis ottaako se tuen pääasiassa seinistä? Voisitko tehdä sitä vain tekemällä vaikka kolmea koolausta lattiatasosta alkaen?

  Lasitiilet laitoit varmaankin ihan itse seinään. Onko niiden reunoja tuettu mitenkään ylimääräisillä piiruilla tai muuten? Jouduitko laittaa koko seinän uusiksi?

  Ihan mahtava blogi!

  VastaaPoista
 11. Hei Tuija!

  Koolaukset eivät ole seinien varassa vaikka ovat siinä kiinni. Ne ottavat tukensa lattiasta koska se on yksinkertaisempaa niin. Rappuset rakensin ns. kehikoista.

  Eli ensin kehikot, sitten esim. 2cm lastulevy päälle ja laminaatti lopuksi.

  Toi toimii alkovissa tosi hyvin. Pari kaveria on toteuttanut saman tuon jälkeen.

  VastaaPoista
 12. Laitoitko sähkökäyttöisen lattialämmityksen? Annatko vähän hinta-arviota kuinka paljon tuli maksamaan? Jatkahan ahkeraa kirjoittelua. Paljon tullut uusia ideoita omaan projektiin.

  VastaaPoista
 13. Lattialämmitys tuli ostettua noin neljälle nelijölle. Oisko ollut paketti n,250€ muistaakseni. Tietysti valu tulee päälle!
  Lattialämmitys on mielestäni jossain kohtaa hyvä olla pienessäkin asunnossa ja varsinkin jos jossain kohti on laatta lattia. Lattialämmityksellä voit säädellä koko huoneiston lämpötilaa eikä talvella tule koskaan kylmä jos vähän patterin termostaatti reistailee.

  VastaaPoista
 14. Hei,


  Olisitko ystävällisesti voinut kertoa, kuinka korkealle tuo alkovi on korotettu?


  -Heidi :)

  VastaaPoista
 15. Luota korotuksen korkeutta en oikein muista. Muistan vaan mitanneeni luonnollisen rappuskorkeuden omasta rapustani. Muista kuitenkin että syvyyttä pitää rappusessa olla enemmän kuin korkeutta!

  VastaaPoista
 16. Eikä, meil on paraatipaikalla stadissa kaksio myynnissä ja ollu jo ihan liian monta viikkoa. Välittäjä järjestää vain näyttöjä mut mitään ei kuulu mistään- samaan aikaan pitäs stressata uuden kodin elementtiseiniä yms. joten kiitos blogistasi, tulee tarpeeseen! :--D

  VastaaPoista
 17. Hei, tiedän että siitä on jo muutama vuosi kun kunnostit tämän asunonnon, mutta sattuisitko muistamaan mistä ostit keittiön laatat?

  VastaaPoista
 18. Niin siis asun nykyään kyseisessä asunnossa ja keittiössä alkaneet lattialaatat halkeilemaan itestään ja siksi haluisin tietää mistä samanlaisia laattoja voisi saada. Halkeemat ovat kuitenkin aika rumia, mistä lien työvirheestä johtuvat.

  -nykyinen kotkankadun asukki-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja voit laittaa viestit suoraan taavi.mets@helsinkihomedesign.fi

   Poista
  2. Jos on useampi rikki niin silloin kannattaa uusia jos se häiritsee. Tietysti siihen tarvitaan aikaa ja rahaa. Teetettynä se ei yli 700€ maksa. Kirjoita suoraan taavi.mets@helsinkihomedesign.fi

   Poista
 19. Moi! Toi on ikävä kuulla ja on outoa että laatat halkeilevat itsestään noin lyhyen käyttöiän jälkeen. Laattamateriaalin täytyy olla virheellistä erää tai todella susia laatua. Laatat on ostettu aikoinaan muistaakseni k-raudasta ja halvimmasta päästä oli. Nyt kannattaa miettiä tarkkaan että vaikka laattaa löytyisi niin kannattaako yksittäisiä vaihtaa. Voi olla että kannattaa vaihtaa kaikki laadukkaampaan materiaaliin. Kuinka moni laatoista on halki?

  VastaaPoista
 20. Hei, olemme myymässä tätä kyseistä asuntoa ja mietimme voisimmeko käyttää myynti-ilmoituksissa osia sinun kuvistasi?

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...