Hae tästä blogista

torstai 13. lokakuuta 2011

Mineraalitärppätti 2.90 €


Ollaan oltu toteuttamassa parvea Heidille Etu-Töölöössä mielenkiintoisin kokemuksin. Kohteena on ollut pieni ja näppärä yli 20m2 suloinen yksiö. Ajattelin kuitenkin jakaa pienen kokemuksen kanssanne viime viikolta.

Taloyhtiöissä on kyllä pihapoliiseihin tullut törmättyä mutta tässä rapussa asuu pihapoliisien yhdyskunta.
Ekana päivänä ovikelloa rimputti sellainen elämäänsä kyllästynyt viisikymppinen hienostorouva joka alkoi paasaa heti (ei meidän jäljiltä) parista pienestä maaliläiskästä mitkä olivat halvan kulahtaneen vuosikymmenien vanhan rappukäytävän muovilattialla. Mamma tilitti, että on seuraillut näitä jälkiä kaksi viikkoa ja ne johtavat tänne teille. Sanoin että aloitimme täällä tänään emmekä maalaile täällä ja jäljet varmasti siivotaan kun remontti on suoritettu asunnon osalta loppuun.

Kärttyinen akka vaati että alan siinä heti hänen pillinsä mukaan siivoamaan ja että minä olen niihin syypää. Alkoi uhkailemaan, raivosi ja hyppi tasajalkaa eikä kuunnellut. Parasta oli se että kertoi hommaavansa mulle potkut. Yritin kysyä että miten rouva mahtaa tuon ajatuksensa toteuttaa? mutta pillastui siitä vaan enemmän.

Sanoin " nyt kärttyinen vanha akka pidät sen turpas kiinni! Olisin siivonnut sen kyllä muiden puolesta mutta nyt en sitä tee koska olet niin epäkohtelias. Nyt kun et suostu kuuntelemaan etkä keskustelemaan asiallisesti niin ota kolme askelta taaksepäin ja pysy tältä ovelta poissa! ". PAM! ja ovi kiinni!


Seuraavana päivänä soi ovikello taas. Tiesin heti että asia koskee edellispäivän tapahtumia ja paria maalitahraa rappukäytävän nuhjuisella lattialla. Tunsin asiasta sisälläni palavan hyvää mielihyvää koska v...tumainen ja ylimielinen akka on ottanut asian päänvaivakseen.

Avasin oven leveällä hymyllä ja humaltuneena mielihyvästä. No vastassa oli heti uhkaavan asenteen omistava kuusikymppinen mies joka kerskui heti alkuun olevansa taloyhtiön hallituksessa ja vaati että alan siivoamaan tahroja heti.
Ajattelin että mistä helvetistä näitä sekopäitä tulee. Sanoin "no onneksi olkoon, olet varmaan urasi huipulla!". Kysyin myös että eikö tämä vasikoimaan tullut nutturapää kertonut sitä että aloitin hommat eilen enkä maalaile täällä ollenkaan ja toisekseen, tahrat edelleen tullaan siivoamaan remontin jälkeen.
Äijä alkoi taas uudelleen alusta ja jauhasi sitä samaa millä edellisen päivän akka. Paiskasin vaan oven kiinni!

Lähdettiin puoli tuntia myöhemmin lounaalle niin se pappa oli kontillaan oven edessä raapimassa niitä maaleja. Sanoin että ei pilaisi sitä "mielettömän hienoa" laatulattiaa lastalla. Jäljet tullaan siivoamaan kyllä.

Oli pakko hakea seuraavana päivänä mineraalitärpättiä ja putsasin ne parissa minuutissa ihan vaan sen takia ettei enää pihapoliisit tuhlaisi kallista aikaani.

Meillä oli laput rapussa "Teemme remonttia asunnossa: ..... 04.10.2011 - 11.10.2011 välisenä aikana. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa häiriötä". Kuitenkin vielä eilen eli 12-päivä keskipäivällä sähkömies oli viimeistelemässä hommia koska ei ollut päässyt käymään aikaisempina päivinä.
Sähkäri oli joutunut hänkin näiden kahden poliisin tenttaukseen. "koskas tämä loppuu? onko vielä paljon jäljellä? Kuka tänne muuttaa? Ei meillä muuta, mutta kun....".

Tiedän kyllä että näitä ihmisiä on olemassa mutta en tiennyt että niitä voi olla jopa kaksi samassa talossa ja onko nyt muutama maalitahra elämän ja kuoleman kysymys?

Eihän se nyt kivaa ehkä ole jos rapussa jossain asunnossa tehdään remonttia jos nyt olet päivisin kotona etkä käy töissä, mutta tätähän se on vähänkin vanhemmissa kerrostaloissa!
Itse ainakin kovasti toivoisin että kaikki osakkaat remontoisivat omat asuntonsa talossani. Se nostaa taloyhtiön osakkeiden arvoa sekä kuntoa. Taloyhtiössä toisten tekemät remontit nostavat ennen kaikkea oman asuntosi arvoa vaikka jättäisit asuntosi remontoimatta. Kun osakkaiden arvo nousee niin se myös ns. "siistii asukkaita" korkeamman hintansa takia.
Joten, jos joku remontoi niin muista hymyillä makoisasti rappukäytävässä.

Ja jos nyt ei kestä sitä että joku muukin käyttää rappukäytävää, tuo kadulla olevaa pölyä sinne ja elää normaalia arkista elämää niin sitten kannattaa kyllä miettiä maalle muuttoa!
Jos haluat tulla hyvälle tuulelle niin katso tämä tähän loppuun! :DDD
Varoitus: voit myös alkaa pillittää!

2 kommenttia:

  1. Tuohon tekstiin sanoisin. Aikoinaan kun asuin Helsingissä, en olisi saanut syödä jäätelöä esimerkiksi tötteröstä. Asiasta huomautettiin kadulla. Kuppiin, kuppiin pitää jäätelö laittaa. :). Kylläpä teillä on mennyt aikaa siellä ovella...Tuo kosinta härdelli. Kaunis nainen, ei mieskään pahannäköinen ollut. :)Kyllä tuollainen musikaalikosinta minullekin kelpaisi. Jossain vaiheessa hämmentyneen morsiammen kävelyttäislenkkiä en enää jaksanut seurata. Tuli tunne että liikaa on liikaa...:)Koko hääväki oikeastaan esiintyjiä? Taisi olla jokin yllätysohjelma jota kautta tuollainen tehty. Muuten voisi olla aika tyyristä. Täytyy morsiammena olla tietty hyvin otettu tuollaisessa tilanteessa. Että joku on ajatellut noin paljon. Voisin ottaa tuollaisen kosinnan mutta siten että se olisi intiiminpi, persoonallisemmin morsmaikun huomioonottava. Ei noin suurta väkijoukkoa, tuntemattomia ihmisiä. Fame meni jo. Mutta pääsivätpä naimisiin. Kyllä, iloiseksi tulin. Kiitos siitä. Tippa ei tullut linssiin, damn!

    VastaaPoista
  2. ihana toi häävideo! kyllä todellakin tuli tippa linssiin :D

    http://howyouseetheworldhow.blogspot.com/

    VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...