Hae tästä blogista

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Quick Step Arte Marble Carrara laminaatti

Quick Step tekee nyt myös suomessa vahvaa tuloaan ja itse olen siihen niin kiintynyt etten vaihda enää toiseen. Quick-Step on luokiteltu maailman parhaaksi laminaatiksi. Voit tilata laajan kuvaston ja saada lisätietoa täältä.

Mainitsinkin jo aikaisemmin että löysin erittäin mielenkiintoisen uuden kookkaan marmorijälmitelmä lattialaatan (laminaatti). Selkeästi tulevaa trendiä oleva laminaatti on erittäin taitava jäljitelmä oikeasta marmorista jota ei edes kädellä tunnustelemalla tahdo erottaa. Näyttävät reunaviisteet erottavat laatat toisistaan.

Moni saattaa pitää tätä niin erikoisena ettei uskaltaisi kokeilla. Mielipiteeni on kuitenkin että kyse on erittäin ajattomasta lattiasta mikä passaa ihan mihin tahansa ja toimii varmasti vielä 20 vuodenkin päästä. Teemana voi olla niin moderni kuin viktoriaaninenkin, lattia sulautuu niihin ilman mitään ristiriitaa.

Laitetaan nyt kuvia ettei mene ihan tylsäksi.

ReunaviisteetKuvat eivät yleensä kerro oikeata sävyä mutta tässä alapuolella olevassa keittiönäkymässä on Marble Carraran juuri oikea sävy. Muissa kuvissa onkin turhan syvä sävy.

MITÄ MAKSAA JA MISTÄ HALVIMMALLA?

Sen eteen olenkin tehnyt aika paljon töitä. En tiedä että mistä oikein aloittaisin. Kerron seuraavasti asiat niin miten itse olen ne ymmärtänyt ja miksi ne kerron niin se taas selviää hinnoittelussa.

Quick Steppiä tuo suomeen ORIENT OCCIDENT(jolla on ymmärtääkseni maakohtainen yksinoikeus siihen). Tämä tarkoittaa ettei kukaan muu suomen ulkopuolelta voi Quick Steppiä tästä syystä suomeen toimittaa. Luulen että tässä mennään valmistajan (USA) laatiman sopimuksen mukaan aiheena "toisen tukkurin tontille ei astuta". Se miksi valmistaja näitä sopimuksia tekee on se että jos antaa jollekkin maakohtaisen yksinoikeuden, niin se edellyttää tiettyä ostomäärää vuodessa. Eikä tukkuri saa tavaraa niin paljon myydyksi jos joku jostain muualta alkaa sen alueelle sitä toimittamaan. STOP STOP...

...no daaa! Sitä minäkin ajattelin. Sopimuksen laatia tai sen noudattajat eivät tiedä tai eivät halua tietää ettei tämä vanhan ajan toiminta päde EU-alueella joka on "vapaakauppa-alue". Käytännössä ei kenelläkään ole mitään estettä sitä toimittaa EU-alueella suomeen.
Löysin ehkä n.8 jälleenmyyjää ulkomailta joihin lähetin kyselyn toimituksesta suomeen. Yllätyksekseni sain melkein kaikilta jyrkän ei vastauksen tai en saanut vastausta ollenkkaan. Hollannista vastattiin huonolla englannilla että osto onnistuu toki mutta on noudettava tavara itse tai hankkia kuljetus itse.
Pätee kaikkiin quick steppiä myyviin nettikauppoihin, varsinkin englannissa ja hollannissa, eli ostaa saa paikalta noutamalla.
Suomessa ei edes ole nettikauppaa joka quick-stepiä möisi. On muutamia sivustoja jossa on valikoima ilman hintoja ja sitten palautelomake "pyydä tarjous".
Voiko hankalampaa olla?

Ai miks teen tästä numeron? Pannaas luvut tiskiin.

Suomessa ehkä tunnetuin QS-jälleenmyyjä on K-Rauta. K-raudan listahinta on QS Marble Carreralle 52€ m2. Eikä tämä ole edes kalliimmasta päästä. Löysin paikkoja joissa oli lähelle 60€ m2.

Tein tarjouspyyntöjä eri paikkoihin ja aloitetaan vaikka tästä. Brittiläinen webbikauppa "In-Floor" laittaa laatua kaikkein edullisimmin. 18 puntaa neliö (21,30€ m2)!!!


- In Floor (britannia) 21.30€ m2
- Useat muut (britannia) 22-27€ m2
- Floors.ie (irlanti) 29.59€ m2
- onlineparketshop.nl (hollanti) 31.95€ m2
- vloerenvoordelig.nl (hollanti) 31.25€ m2
- kodustudio.ee (eesti) 35€ m2
- k-rauta (suomi) 44.50€ m2 Sanoivat etteivät enempään pysty ja hyvähän tuo on suomeen nähden.
- parkettiwidgren.fi (suomi) 47.50€ m2

Lähetin kyselyn myös Orien Occidentille että saisinko laminaattia jollain keinoin tukkuhinnalla kun tilaan sitä usein ja kerron siitä myös paljon täällä lukijoille.
En saanut koskaan minkäänlaista vastausta.

Jos tilaan englannista kaverin osoitteeseen ja joka sitten lähettää englannista sen sitten suomeen. Maksan 40m2=852€ + rahti (100-280€?)

Jos käyn hakee tallinnasta maksan 40 m2=1400 €

Jos tilaan K-raudasta mikä on luultavasti halvin suomessa. 40 m2=1780€

Miksi saan tallinnasta tavaran 380€ edullisemmin ja britanniasta pikku kuljetussäädöllä melkein 1000€ halvemmalla (yli puolet)? Ei tässä kysymys ole enää mistään volyymista!

Kyse on tästä meidän mädästä järjestelmästä ja yhteiskunnasta josta suomen valtio yrittää hinnoitella meidät työtä tekevät ulos. Korotetaan ja keksitään erilaisia maksuja, korotetaan polttoaineveroa ym työantajamaksuja. Yrittäjille ei jää tässä paljoa vaihtoehtoja. Ostetaan työvoima ja tavarat ulkomailta. Työpaikat vähenevät. Samaan aikaan Arhinmäki ym apinat sielä eduskunnassa yrittävät saada myssyttelijöille perustoimeentulon samalle tasolle kuin keskivertopalkansaajan tulot (2000€) veroja korottamalla.
Voisiko joku kertoa miten tuo yhtälö on mahdollista ja eivätkö kansanedustajat huomaa tätä ongelmaa omassa arkielämässä? ...ai perkule! Unohdin että nehän tuplaavat palkkojaan jos ruuan hintaa ovat korottaneet edellisvuonna, miten sen nyt voisi huomata!

Miten nämä "kansan"edustajat jotka eivät selviä edes peruskoulun matikkayhtälöstä voivat päättää asioistamme? Miksi tässä yhteiskunnassa ahkeria ihmisiä rankaistaan verotuksella ja palkitaan tekemättömyydestä? Miksi suomessa on ruoka maailman kalleinta?

Alijäämää ei aina (mahdollisesti ei koskaan) kurota kiinni veroja nostamalla. Miksei pyritä tasapainoon? Työllistetään nämä työttömät ja "väliinputoajat" palvelemaan tätä yhteiskuntaa näillä kaiken maailman tuilla millä juodaan kaljaa, poltellaan myssyy ja syödään pillereitä. Kaikki osaavat tehdä jotain perusasiaa, siivota, auttaa vanhuksia tai hoitaa lapsia. Tästä vasta mainio verotulo tulisi!

Olen aina painottanut kotimaisuuteen ja pyrkinyt siihen että meille kaikille riittäisi töitä. Olen aina suostunut maksamaan kotimaisuudesta enemmän kuin ulkomaisesta. Fakta on se että valtio on hinnoitellut minut nyt ulos. Jos multa kysytään että haluatko että suomalainen laminaattimyyjä saa kivan päivämyynnin tai saat tonnin alennusta jos tilaat laminaatin ulkomailta, niin hei! en mä niin paljon tuota myyjää rakasta!

Tässä valtiossa kuluttajalle ei jätetä enää mitään vaihtoehtoa! Kulutustavara myydään verotuksien takia melkein kaksinkertaisella hinnalla. Parhaimmassa tapauksessa valtion omalla lainalla ja koroilla! WTF???

Koska haen nyt laminaattini Tallinnasta niin teen oikein tutkimusmatkan pakettiautolla. Saa nähdä että montako tonnia säästän remonttikuluissa jos haen tavarani sieltä. Jää 20 000€ myynnit suomalaisyrityksiltä saamatta, verottajalta verot saamatta ja samalla minä itse tiedostan sen että kaivan kuoppaa tässä itselleni sekä tälle yhteiskunnalle, mutta onko minulle jätetty vaihtoehtoja?

HUOM! MUISTAKAA 14-18.9.2011 HABITARE SISUSTUSMESSUT!!

3 kommenttia:

 1. Kun me remontoitiin, haettiin tosi paljon tavaraa Virosta. Itse en muista hintoja juurikaan, kun tämä oli niiltä osin enemmän mieheni prokkis, mutta esimerkiksi eräs hana maksoi siellä 29 euroa, ja kaveripariskunta sai täältä alennettuna 79 euroa. Tämä kävi ilmi, kun huikkasin heillä kerran, että meillä on hankittuna juuri sama hana, ja sitten kehuskelivat saaneensa 79 eurolla.. Mieheni nauroi vieressä, että meilläpä oli alle puolet siitä alehinnasta.

  Me tuotiin sieltä tosiaan lattiat, listat, tapetit, jotkut maalit, laatat, wc-istuimet, hanat, KAIKKI. Esim. Laura Ashleyn erikoistapetit pikkuneidin huoneeseen olivat siellä niin paljon halvempia, että voi hyvin ottaa "vararullankin".

  VastaaPoista
 2. Niin huikee kirjotelma, että pakko jättää ihan kommentti! Tosissaan, aloin seurata tätä blogia vähän sivusilmällä, kun Laura joskus blogissaan mainitsi sinut. Huomasin miten upeaa jälkeä saat aikaan, ja sisustuksesta kiinnostuneena aloin lukea blogiasi.

  Ja nyt kun aloit ihan politiikkaa puhumaan, niin hei, puhut asiaa! En itsekään ymmärrä miksi täysin joutilaina notkuville pitäisi maksaa pienituloisen ihmisen palkka? Miksi mielenterveysongelmaisia ihmisiä ei hoideta, vaan heidät määrätään jo kolmekymppisinä varhaiseläkkeelle? Miksi aina valitetaan työvoimapulaa kun työttömyysluku on harvinaisen korkealla? Olevinaan tuetaan yrittäjyyttä, mutta sitten se tehdään mahdottomaksi kaikenmaailman paskaveroilla! ARGH.

  VastaaPoista
 3. Et taida tehdä näitä remontteja yrityksenä vaan ihan yksityisenä henkilönä? Ulkomailta haetuista tuotteistahan et saa tehtyä välttämättä kuluvähennystä asuntoa myydessäsi ja olen ymmärtänyt, että remppaat nämä myydäksesi voitolla. 29% maksat myyntivoittoveroa (alkaen 2012 alusta)myydessäsi ja kuluthan saat vähentää voitoista. Varmasti myös tiedät yritysalennuksista(sekä, että myyntivoitoista menisi vähemmän veroa), mikäli toimit firman nimellä, joten en turha niistä on kirjoitella. Useimmissa Suomessa olevissa rakennusliikkeistä yritykset saavat useita kymmeniä prosentteja alennusta ja näitä listahintojahan eivät maksa kuin yksityiset oman asunnon remontoijat...

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...