Hae tästä blogista

torstai 13. helmikuuta 2014

LITTLE

Suunnitelmissani oli pitää hieman vapaata tammikuussa. Noi hommat ovat aika fyysisiä ja yrittäjänä päivät venyvät viikonloppujakin myöten välillä ihan 12-tuntisiksi. Kuitenkin joulun alla Ulla otti yhteyttä ja kertoi ostamastaan pienestä asunnostaan. Nähtyäni kohteen halusin ehdottomasti hoitaa tämän projektin kokonaan itse. Onhan asunto kokoonsa nähden hyvin pieni ja varsinkin haasteellinen saada se toimivaksi.

Ullalla oli hyvin paljon sama näkemys asioista. Päädyttiin mm rappusvaihtoehtoon jonka olen halunnut toteuttaa jo pari vuotta ja tähän pikkuasuntoon ne olivat ennemminkin pakolliset. Homma tempaisi sen verran mukaansa että annoin paljon ekstraa tälle kohteelle ja vapaan tammikuuni, sillä tiesin heti etten varmaan ihan heti pääse näin pienen asunnon kanssa tekemisiin ja että tästä pitää tehdä helmi. Kohde sijaitsee Meilahdessa kuusitiellä. Yhtiössä on paljon pieniä asuntoja ja talossa mummot kertoivat että asunnot aikoinaan rakennettiin meikun vanhuksien hoitohenkilökunnalle. En sitten tiedä pitääkö huhu paljon paikkaansa. Hyvää tekevien ihmisten koteja ovat olleet.

15,3m2 on pieni, mutta tällä tavalla hyvin toimiva. Erittäin houkutteleva vaihtoehto omistamiseen varsinkin kun pankit ovat kiristäneet lainojaan ja varsinkin vain muutaman kympin vastike houkuttaa. Voisin todella hyvin itse asua tämän kokoisessa. Moni ajattelee heti, "mun tavarat eivät ainakaan mahtuisi". Kyllä ne mahtuisivat jos on ainoastaan tavaroita joita käytät.Anssi kävi kyhäämässä vielä videon kohteesta. Ainiiii, kohde on mahdollista vuokrata. Ilmoituksen löydät täältä.

 


10 kommenttia:

 1. Siis aivan mielettömän upeasti rempattu!

  VastaaPoista
 2. vessasta olisi kiva saada myös kuvia :) todella hieno!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Miten tuon patterin suhteen portaiden takana? Vaikka niitä on kyllä kaksi jää yksi patteri nyt kokonaan käytöstä pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patterissa ei ole termostaattia ja se lämmittää huonetta hyvin koska lämpö pääsee poistumaan patterin katonrajasta. Lämmin ilma nousee aina ylöspäin. Vaikka venttiili patteriin joskus lisättäisiinkin niin yksi patteri lämmittää tuon kokoisen tilan helposti. Myös kylpyhuoneessa on lämmitys.

   Poista
 4. Vitsit miten hieno! Tässä kyllä itsellekin kirkastuu, että sitten kun ensimmäisen oman kodin hankinta on ajankohtainen ei sen todellakaan välttämättä tarvitse olla mitenkään älyttömän suuri kunhan se vain on hyvin suunniteltu ja toimiva. :)

  Paljonko tuon parven alla on seisomiskorkeus? Ymmärsin jutusta, että kylpyhuoneelle ei ilmeisesti tehty juuri mitään, mutta voisiko siitäkin saada kuvaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä asunnossa on ihan minimaalinen kattokorkeus fiksun ja toimivan parven toteutukselle. Katon korkeus on 270 parven alla 183 ja parven päällä n. 75. Kylpyhuoneelle tehtiin todella pieniä muutoksia koska putkiremontti on ollut yhtiössä 10 v sitten.

   Poista
 5. On hieno! Voipi olla, että olen joskus 2000-luvun alussa käynyt katsomassa juurikin tuota samaa asuntoa (tai vastaavaa toisesta kerroksesta). Paljonko tuonne parven päälle jäi oleilutilaa?

  VastaaPoista
 6. Todella upea kohde, niin kaunis! Saanko udella mistä olet hankkinut nuo ihanat värikkäät taulut? Portaiden tason väri on tosi hyvä ja toimiva valkoisen kanssa, onko se mistä materiaalista ja mistä hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulut ovat lainattu ystävältäni tuota kuvausta varten. Tää yritys tarjosi kyllä lukioille -10% jos ovat tauluista kiinnostuneita. Taulu löytyy täältä ja jos ostat niin pyydä tämän kirjoituksen perusteella 10% alennus. Jos näin ei tapahdu niin poistetaan linkki. ;D Tasot ovat pieni erä myynnissä ollutta tammi/saarni sekoitusta. http://www.aavahelsinki.com/products/pako-tuntemattomaan

   Poista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...