Hae tästä blogista

torstai 19. heinäkuuta 2012

Avokeittiö

Olen nykyään niin laiska kuvaamaan yhtään mitään, tästä syystä on täälläkin ollut hiljaisempaa. Moni nyt palaileekin lomilta ja ajattelin jotain voisi nyt laittaa. Löysin puhelimen uumenista yhden kalliossa remontoidusta kaksiosta kuvia viime keväältä. Asunto remontoitiin kauttaaltaan.

Suurin ongelma tämän asunnon kohdalla oli huonot seinät. Rappaus ei ole tahtonut millään pysyä seinissä korjausmerkeistä huolimatta. Syynä tähän voi olla mikä tahansa. Ei voi tietää mitä poikkeavaa betonipinnassa on ellei ole omaa labraa. Tässä vaiheessa ehdottomasti paras ratkaisu on levyttää koko asunto kauttaaltaan kipsilevyillä. Se toimii eräänlaisena "tässä kohteessa pysyvänä" rappauksena. Rahaa ja aikaa menee reippaasti tähän mutta on tärkeetä hoitaa seinät kunnolla ettei rapise viiden vuoden kuluttua taas niskaan. Töitä riitti!

Keittiö piti suunnitella uusiksi. Erikoisen pohjan takia kaksiossa ei ollut mitenkään mahdollista yhdistää keittiöta tai laajentaa toiseen huoneeseen. Pitkän eteisen heti alussa oli keittiön ovi ja keittiö n. 8 m2 suuruinen. Pitkän käytävän päässä oli olohuone ja makkari.

Keittiö kuitenkin avattiin eteiseen. Saatiin paljon valoa kolkkoon eteiseen ja avaruutta keittiöön. Toimi loppujen lopuksi aika hyvin!

Lupaan jatkossa laadukkaita kuvia. Tämä sai olla viimeinen puhelinkameraräpläyspostaus.




Eli kaikki seinät ja kulmat levytettiin kauttaaltaan













Tykkään näistä putki-liesituulettimista, mikä osoittautui hyväksi valinnaksi tälle kaarevalle seinälle



Keittiöön tehtiin myös alakatto valaistuksineen. 12 lampun virrankulutus yhteensä vain 38w.


Asukas toivoi että vanhat komerosyvennykset levytettäisi umpeen. Tehtiin kuitenkin niin että ovet ja karmit poistettiin. Lisättiin sähkö ja valaistus.


Kaapistot irti lattiasta. Avaruutta ja helppoutta siivoukseen


Asukas halusi myös poistaa kaasun asunnosta. Pitkän keskustelun jälkeen saatiin sovittua että puolet kaasulla ja puolet sähköllä. Kaasu tuo hurjasti lisäarvoa nykyään asunnolle sillä jos se on kerran poistettu niin sitä ei saa enää asennettua takaisin... ja kaasullahan syntyvät parhaimmat ruuat nopeasti.


http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/


7 kommenttia:

  1. Awww, meidän talosta? Vilhonvuoresta? :)
    Superb!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa että suostuttelit asukkaan pitämään kaasun! Kaasuhella on maailman paras asia keittiössä, en tajua miten jotkut eivät osaa arvostaa sitä.. Mutta siis propsit sulle että jaksoit taistella!

    VastaaPoista
  3. Kaasuhella on kyllä sellainen juttu että asunnon arvo romahtaa minun silmissäni, ihan turhaa lisävaivaa sen poistamisesta "uudesta" asunnosta - todella huono päätös pitää se vasten asukkaan tahtoa. Myös tuo pöytätaso (vai lieneekö laatikosto) baarituolien vieressä olisi kaivannut edes pieniä pyöristyksiä ulkokulmiinsa, voin jo tuntea mustelmat joita tulee jatkuvasta törmäilystä siihen. Muuten näyttää kyllä hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Lattia on tosi ihanan näköinen, muistatko mikä se on?

    VastaaPoista
  5. Ei liity suoraan tähän juttuun vaan vanhempiin, mistä noita parven portaita saisi? Ei tunnu oikein löytyvän tuollaisia siron mallisia mistään?

    VastaaPoista
  6. Hienoa työtä!
    Minkä merkkisiä dominotasoja olet käyttänyt tässä kohteessa? Mistä toimitus?

    VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...