Hae tästä blogista

maanantai 31. lokakuuta 2011

Makkarin pohjakuva

Olen pitkään etsiskellyt netistä ilmaista sisustussuunnitteluohjelmaa IMAC:ille ja viikko sitten löysinkin sellaisen. Sweet Home 3D (www.sweethome3d.com/)on varsin simppeli sitten kun siihen pääsee kiinni ja asiaa helpottaa jos tykkäät kuvien muokkailuista.

Olen viimeisen viikon näpertänyt ohjelmaa ja tutkinut eri asioita. Ihan uutena asiana on kuitenkin itselleni avautunut tuo internetin oma 3D maailma. Eli ohjelmaan voit ladata eri paikoista ilmaisia jo valmiiksi tehtyjä 3D komponentteja kuten esim. valaisimia, tuolia, keittiöitä tai ihan mitä tahansa sisustustuotteita ja rakenteita. Jopa googlelta löytyy oma 3D hakemisto josta mieluisia juttuja voit ladata ja sijoitella huoneeseesi! :D

Etsiskelin ohjelmaa siksi että keittiöiden hahmottaminen pieniin tiloihin tuottaa joka kerta ongelmia. Kokeilin ohjelmaa mahdollisimman helppoon kohteeseen ihan vaan kokeilukomponenteilla.

Eli tässä kohteena makkari mittojen mukaan.Fisheye


Superhyperlaajakuva


Näistä liukuovista olen unelmoinut pitkään. Karkaistua maitolasia jossa on oksien varjo. Tällainen on tarkoitus teettää myös makuuhuoneen oveksi.

Pienenä vinkkinä riippuen lasin paksuudesta karkaistuun maitolasiin saa varjoefektin leikkaamalla tarran oven toiselle puolelle. Tuli kerran kokeiltua.


3 kommenttia:

 1. Googlen oma ilmainen Sketchup on vallan kelvokas 3D-ohjelma, siihen on paljon lisää kilkkeitä ja maksullinen versio ei ole kovin kallis myöskään.

  VastaaPoista
 2. Itseasiassa mun piti kysyä sulta kerran aikaisemmin, että käytätkö jotain 3d-suunnitteluohjelmaa apuna tilojen hahmotuksessa. Sketchup on ihan mainio ohjelma alkuun. Itse käytän 3ds maxia. Ahtaissa tiloissa käytän yleensä laajempaa linssiä, poistan jonkun seinän tai teen yläviistosta 3d-pohjakuvan.

  VastaaPoista
 3. Olisi ihan alkuun pitänyt pyytää laittaisitte aiheeseen kuuluvia vinkkejä.

  Pystyn kyllä hahmottamaan asioita aika hyvin mutta nyt kuitenkin päätin kokeilla tota hommaa ihan mielenkiinnosta. Varmaan jatkossakin räpellän tän aiheen tiimoilla.

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...