Hae tästä blogista

maanantai 13. joulukuuta 2010

Jouluvinkki

Hei taas pitkästä aikaa! Kun aikani on aina loppuvuodesta tiukilla ja hommat jäissä niin pälyilen mitä markkinoilla on tarjottavaa.Kesän loppupuolelta asti on ollut yksi kohde myynnissä jota olen pälyillyt ja himonnut. Se on vieläkin tarjolla täällä. Yhtiöstä ja asunnosta on niukasti tietoa niin kuin aina Huoneistokeskuksen tapaan. Tunnen suht koht hyvin kantakaupungin taloyhtiöiden isoimmat remonttitiedot ulkoa. Tässä on yhtiössä on tehty viime vuonna pihakunnostus ja pohjaviemäritkin on tietääkseni vaihdettu. Tiedän myös että putkiremontti on yhtiössä suunnitteilla ellei jo ajankohtakin päätetty.

Hinta on mielestäni ok jos sen saisi pudotettua johonkin 147-148 000€ (pyynti 158t). Aina kannattaa laskea ennen putkiremonttia osakkeen todellinen arvo niin että mitä siitä saisi ilman tulevia isoja remontteja. Alueella tuon kokoisista kunnossa olevista kaksioista pyydetään 175 - 200 000€, toki jos putkiremontoitu niin 200 000 ja ehkä enemmän.

Erikoisuutena ja todella iso plussa tässä on että huoneistossa on huoneiston pituinen parveke jossa näkymä kattojen yli Linnanmäelle. Tämä on tässä todellinen myyntivaltti mikä helpottaa asunnon myyntiä tai toisena vaihtoehtona isompaa kauppasummaa pidemmällä myyntiajalla. Talo ei ole mikään Alppilan helmi mutta joskus voi olla rumassa paketissa hyvät eväät.Alppilassa juuri tällä hetkellä kasvaa asuntojen hinnat eniten kantakaupungin alueella. Joten sijoituksena tämä on aivan loistava ja Alppilassa kun on muutenkin niukka tarjonta. Se miksi asutoa ei ole myyty on se että ihmiset vieraksuvat hirveästi putkisaneerauksia. Tässä mainio tilaisuus tehdä rahaa. Joko täys remontti tai maalia pintaan, keittiökaappien ovet vaihtoon ja myyntiin keväällä jolloin tämä viedään käsistä. Jos tämä on vielä 2kk kuluttua niin minä olen ensimmäisenä jonossa...ehkä! ;D
Oli mikä putkisaneeraus tahansa niin kannattaa varautua että se tulee maksamaan 500-900€ neliötä kohden, riippuen talosta. Itse luulisin että tässä tapauksessa se olisi 750-800€ mikä tekee sitten reilut 30 000 €. Ja yleensä saat vielä valita että maksatko heti vai jätätkö velan rasittamaan osaketta mikä sitten lyhenee korotettujen yhtiövastikkeiden myötä. 

Itse en missään nimessä maksaisi isoja remontteja pois. Kaikki aina lässyttää ja kehottaa maksamaan kun muuten maksaa tuosta lainasta korkoa. Syynä on se että jos ostat 150 000€ euron asunnon, tulee putkiremontti (30 000€) jonka maksat heti taloyhtiölle ja osake jää velattomaksi. Diiba daaba, menee vuosi, löydät jonkun tosi kivan kumppanin mutta asunto jääkin pieneksi joten panet sen myyntiin. Nyt sun pitääki asunnosta saada 180 000 € koska olet maksanut yhtiölle putkisaneerauksen kokonaan pois.
Kysymys kuuluukin nyt, kuinka monella potentjaalisella ihmisellä riittää paukut tuolle summalle? Aika harvalle nuorelle heruu 180t pankista mutta 150 tuhatta saa jo moninkertainen määrä. Eli ostajia on moninkertainen määrä enemmän koska heillä on mahdollisuus taloudellisesti siihen. Putkiremontista aiheutunut taloyhtiön lainaosuus siirtyy rasittamaan seuraavaa osakkeenomistajaa. 

Toivotaan että tosta sai jotain selvää....

Lähen tässä perjantaina reissuun niin varmuuden vuoksi toivotan jo tässä vaiheessa Rudolfin kanssa teille oikein mukavaa joulunodotusta ja antoisaa tulevaa vuotta!4 kommenttia:

 1. erikoinen blogi, satuin vaan surffaan tänne, mut toi joulukuva on hyvä näin naispuoleisen lukijan mielestä :D jouluu vaan sullekkin!

  VastaaPoista
 2. hieno blogi, vaikken itse ole mikään asiantuntija blogisi käsittelemissä asioissa, juuri ja juuri tiedän ehkä kallion perus vuokrahinnat jos sitäkään :D käytännössä: en mitään.
  Mutta jostain syystä oon jääny koukkuun, osaat kirjottaa näistä asioista helposti lähestyttävästi! hienoa.
  Lisää päivityksiä kiitos, kunhan kerkeät vaan! ;) Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!!!!

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Ihan mielettömän hienoja kämppiä olet saanut aikaiseksi! Onko täällä blogissa esillä kaikki tähän asti tekemäsi kämpät vai oletko montakin väsännyt ennen näitä?

  Minulla ei ole asuntokaupasta(tai remontoimisesta) mitään kokemusta, ainakaan vielä. Jossain lähitulevaisuudessa oman kämpän hankita on kuitenkin edessä ja melko varmasti joku remontoitava yksilö tulee hankittua.

  Ja pyytäsinki, että jos voisit kertoa kämppien hinnoittelusta jotakin oleellisia juttuja. Siis mitkä kaikki asiat vaikuttaa siihen myyntihintaan? Sijainti ja kunto tietenkin, entä mikä muu? Kuinka suuri ero esimerkiksi remontoidulla/täysin asumiskelvottomalla kämpillä voi olla?

  Ja kun sä ilmeisesti enimmäkseen laitat noi projektit kuntoon ja myyt, niin miten hinnottelet sen oman työsi? Eli en nyt hae tarkkoja hintoja millä olet myynyt nuo aiemmat vaan miten muodostat sen uuden myyntihinnan. Se summa millä ostat kämpän+materiaalikustannuset(kuinka paljon?)+tekemäsi työ? Entä kuinka paljon jää varaa tinkiä hinnasta?

  Kiitos, jos viitsit johonkin vastailla (:

  VastaaPoista
 4. On kyllä hienon näköistä ja kivan "kuulonen" blogi. Mukavasti kirjoitettu.

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...