Hae tästä blogista

lauantai 23. toukokuuta 2015

Pieni koti, pienet murheet

Nimi "Mäkelänkatu" ei nyt koskaan mitään isoja tunteita ole herättänyt. Mutta vallila ja puuvallila, kyllä!
Itse pidän vallilasta hyvinkin paljon. Lähellä keskustaa, hyvät kulkuyhteydet ja korttelit hyvin rauhallisia. Ei mitään läpikulkualueita. Tietysti vielä se puuvallila, hmm. Se tuo sen uniikin tunnelman myös ympärillä oleviin kerrostaloihin.

Heidi oli ostanut pienen 22m2 yksiön mäkelänkadulta ennen kun oli myynyt edellisen asuntonsa vallilasta. Tehtiin myös sinne pari vuotta sitten pintaremontti.  Heidin edellinen asunto meni nopeasti kaupaksi ja Heidi joutuikin muuttamaan keskelle remonttia. :D


Remonttia lähdettiin tekemään Heidin toiveiden pohjalta. Pinnoiltaan asunto laitettiin täysin uusiksi. Myös sähköt uusittiin täysin. Kylpyhuonetta ei tehty, koska se oli perus siisti ja uusittu putkiremontin yhteydessä 2005. Tässä muutamia kuvia matkan varrelta.Myös eteisen ja huoneen välinen seinä poistettiin.

Pienien asuntojen remontit ovat hankalia, koska liikkuminen ja tilankäyttö on rajallista. Myös jotta työ olisi mahdollisimman kustannustehokasta niin yksiöitä remontoin yleensä yksin. Useampi pienessä tilassa on toistensa työn edessä.
Asennettiin myös tähän kohteeseen kiiltävä alakatto valaistussuunnitelmalla. Yhtenä kokonaisuutena eteiseen asti. Heidin designlamppu pääsi myös oikeuksiinsa katon heijastavuuden ansiosta. Katto rajattiin parven alkamiskohtaan, niin ettei katto syö parvella olevaa tilaa.


Keittiöön ei tullut lainkaan yläkaappeja. Haluttiin jättää syvennys ilmavaksi. Alakaappien reilu säilytystila riittää keittiön tarpeisiin. Saatiin myös astianpesukone vesipisteen viereen.

Keittiön oikealle seinälle rakennettiin 100mm väliseinä tukemaan parvea. Väliseinän tila käytettiin myös hyväksi rakentamalla siihen kaksi syvennystä hyllyiksi ja valaistus. Hyllyt korvaavat näin jotain yläkaappipuutetta ja esim. maustehyllyä.


kuva: vastavalo.fi


Pienenä vinkkinä vanhoissa taloissa remontoiville. Sisustuksessa kannattaa käyttää ripaus talon historiaa. Näin se antaa kodille ja talolle vahvemman luonteen. 

Suunniteltiin Heidin kanssa ensin että jos saisi keittiön taustan toistamaan ikkunanäkymää puuvallilasta. Yllätykseksi kuitenkaan ei löydetty sopivasti leveydeltään istuvaa ja hyvä resoluutiosta kuvaa. Heidi kuitenkin löysi modernimman ja hyvin värikkään kuvan mäkelänkadulta. Kuva on otettu raitiovaunukiskojen välistä ja myös talo näkyy taustalla. Keittiön vaaleat sävyt korostavat kuvaa ja kuva taas antaa väreillään ilmettää keittiöön. Yksinkertaista ja toimivaa!

Aiheena voi olla hyvin kuva kadulta, sisäpihalta tai vieressä toimivasta vanhasta kyläkaupasta. Kunhan se tukee aluetta jossa talo sijaitsee.


Parven päätyyn tuli ylös lippa alakatosta jossa on lukuvalot.


Voiko tätä rauhallista sisäpihanäkymää vaihtaa kallioon tai muihin lähialueisiin? Ei mielestäni kovin helposti. Vallila on arvossaan!


Heidi on löytänyt nyt asunnon lähempää työpaikkaa. Joten tämä on tullut juuri julkiseen myyntiin. 


Innostuttiin Rudolfin kanssa hieman postaamaan lauantaiaamuna uuden työtuolin ansiosta! Muistakaa heila helluntaina!http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/


5 kommenttia:

 1. Hieno toteutus. Paljonko vaaditaan huonekorkeutta, että ko. ratkaisu onnistui? Paljonko jäi korkeutta keittiöön?

  VastaaPoista
 2. Moikka! Olen suunnittelemassa parviremonttia putkiremontin yhteydessä, mutta huonekorkeus aiheuttaa päänvaivaa. Keittiön ja kylpyhuoneen minimikorkeus pitäisi kuulema olla 220cm. Kokonaishuonekorkeus on 307cm. Pystyykö tämän säädöksen jollain tavalla kiertämään/saamaan poikkeusluvan? Voiko sinulta tilata pelkän suunnittelun ilman toteutusta? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sori oon ollut poissa linjoilta aika pitkään. Siis kuka väittää minimikorkeudesta? Makuuparvea ei lasketa neliöiksi. Tällöin huoneiston korkeus on 307. Vaikka siinä olisi parvi.

   Poista
 3. Aidossa Eameksen tuolissa on runkoon täsmäävät mustat mutterit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Okei. No kiitos tästä! Mun arvomaailmaan ei kuulu ostaa brändejä ja mustia muttereita osoittaakseni jotain muille

   Poista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...