Hae tästä blogista

tiistai 30. lokakuuta 2012

Myytävät Asunnot= No Results

....sanoo ainakin mun hakuukriteerit oikotieltä. Pitäisi löytää kaksi yksiötä kantakaupungista ASAP!

Oma asunto meni heti eräänä aamuna kun olin yöllä ilmoituksen lattanut. Täytyy myöntää että hyvin tuli täällä viihdyttyä, mutta täytyy jatkaa eteenpäin. Laitoinkin muutaman päivitetyn kuvan tänne liittyen tähän kohteeseen.

Vaikka puhutaan että tänä vuonna on asuntojen hinnat laskeneet niin se ei kyllä päde kantakaupungin yksiöihin eikä kaksioihin, myös kolmiot menestyvät hyvin. Kauppa käy aivan kuumana ja vaikka yksiöissä ovat neliöhinnat jo 6000-7000 € (jo normaalia) niin ne silti viedään käsistä. Ne jotka ovat harkinneet nyt asuntonsa myyntiä niin suosittelen sitä juuri nyt ennen joulukuuta! Markkinat ovat hyvät, pieniä asuntoja vähän tarjolla, ostajia on ja neliöhinnat korkeimmillaan.

Hyvänä esimerkkinä omat kokemukseni viime vuorokauden ajalta.
Eilen illalla oli Töölöössä museokadulla 24m2 kokoisen yksiön ensiesittely mikä oli vuokrattu ensi kesään asti ja raskaat remontit tulossa kesällä (mm.putket). Pyynti 140 000€.
Tupa oli aivan täysi ja 2 tarjousta jo alla sekä kolmas vielä tulossa. Jos meinasi saada tarjouksensa mukaan niin piti tehdä se samana iltana. Itse en voinut tehdä päätöstä illalla, koska oli tarjous vielä voimassa yhdestä toisesta kohteesta.

Illalla tuli Alppilasta eräästä seuraamastani talosta ja juuri siitä kerroksesta jota olin tarkkaillut 21m2 täysin remontoitava asunto jossa on lattiakaivo mutta ei varsinaisesti suihkua. Soitin aamulla klo 9 ja ennen kun olin kertonut asiani niin omistaja sanoi että "SE ON MYYTY"!

Mistä tämä buumi sitten johtuu? Jaaha, en kuule tiie! Osasyynä varmasti on se, että ihmisillä on tämän suomen taloudellisen tilanteen takia vähemmän rahaa, joten tyydytään pienempiin asuntoihin. Joillain ei vaan ole taas varaa enää asua vuokralla ja sitten se varainsiirtoverohan nousee nyt vuodenvaihteessa kahteen prosenttiin ja niin moni pitää hoppua asunnon ostamisen kanssa.

No mitä tapahtuu sitten vuoden vaihteen jälkeen? Sitä ei luultavasti tiedä kukaan. Oma mielipiteeni kuitenkin on että tilanne rauhoittuu, etsintä vähenee ja tarjonta siitä syystä lisääntyy. Luulen että silloin voi käydä tuuri että hinnat saattavat ripauksen pudota koska myynnissä olevat asunnot on aina saatava kaupaksi.

Siihen asti katselen maltilla myynti-ilmoituksia hammasta purren ja käyn ehkä tekemässä mikki-hiiri tarjouksia jos vaikka onnenpotku kävisi!http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...