Hae tästä blogista

torstai 6. syyskuuta 2012

Vanhasta Uutta Parempaa

Vanhoissa taloissa on näitä seinän sisällä olevia ns. seinäkomeroita jotka ovat yleensä sijoitettu jo rakennuspiirustuksiin ja rakennettu useinmiten kantavien seinien väliin. Moni miettii että mitä niille pitäisi tehdä. Jotkut myös levyttävät ne umpeen. Ite olen kuitenkin sitä mieltä että ne pitäisi säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäisessä muodossa, vanhana. Vaikka vanhakin sekoittaa joskus mukavasti modernia tyyliä niin sitä joutuu joskus kuitenkin rikkomaan. Niin kuin tuli tehtyä tässä postauksessa

Tässä kuitenkin vaihtoehto edelliseen. Tämä herättää huomiota ainakin pienessä asunnossa, kiva yksityiskohta ja saa sopimaan parhaiten vaaleiden pintojen kanssa.

Tykkään! Vanha, aito, rosoinen ja kulunut. Juuri sellainen kun sen pitää olla remontoidussa asunnossa jotta rikkoo linjoja sopivasti.

Kyseessä oli siis rinnakkaiskomero jossa oli kaksi ovea sekä väliseinä.


Väliseinä poistettiin komeroiden välistä. Sisältä siistittiin ja asetettiin uudet hyllyt.


Maalipinta poistettiin kuumailmapuhaltimella ja lastalla.Lopputulos on kivan vanha ja rosoinen mikä antaa mageen kontrastin remontoituun asuntoon.

Remontoitu töölööläinen asunto oli hyvin pieni mikä remontoitiin vuokrakäyttöön.

Lopuksi vielä kuva kiusaksi säilytetystä ja uusitusta kaasuhellasta niille joiden mielestä se pilaa keittiön ja laskee asunnon arvoa. ;Dhttp://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/

13 kommenttia:

 1. Tosi hyva idea noi ovet! Samoin kaasuliesi. Luulisi etta se painvastoin kohottaa asunnon arvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vasta äsken löytänyt blogisi Taavi. Aivan ihastuttavaa luettavaa ja katseltavaa. Vanhemmista postauksista kun aloitin, tuli mieleen miten sääli ettei noin hyvä tyyppi tee tilaushommia; esim. suunnitelmia ja muutoshommia. Nyt ilokseni huomaan että se onkin mahdollista. Ihmeellisen hyvin, ja ilmeisellä innolla, taidolla ja näkemyksellä olet asiaasi (kiva sana; ASI-AASI ?) perehtynyt. Aivan herkullisia toteutuksia. Hienoja käytännön neuvoja ja vinkkejä olet myös jakanut lukijoillesi.
   Tulen seuraamaan tarkasti.

   Poista
 2. Olen äskettäin löytänyt blogisi Taavi. Aivan ihastuttavaa luettavaa ja katseltavaa. Aloitin vanhimmista postauksista ja tuli mieleen että on sääli ettei suunnittelujasi ja töitäsi voi tilata. Halukkaita varmaan löytyisi. Nyt ilokseni huomaan tilanteen muuttuneen ja myyt tietojasi ja taitojasi. Hienoja vinkkejä ja neuvoja, puhumattakaan inspiroivista kuvista, olet lukijoillesi jakanutkin. Miten voikaan nuorella miehellä olla hienoa näkemystä sekä taitoa itse toteuttaa suunnitelmiaan. Ja materiaalien käyttö, sekä niiden käyttöön oton ja muokkaamisen haasteisiin vastaamisen pitkäjänteisyys. Hienoa. Herkullista seurataavaa.

  VastaaPoista
 3. Kaasuliedestä faktahan on se että jokainen joka vähänkin ruuanvalmistuksesta tietää niin on tietoinen että kaasuliesi on edelleen sähköliettä huomattavasti parempi. Lämpiää nopeammin ja energiankäyttö on tehokkaampaa. Uudet kaasuliedet ovat hyvin yksinkertaisia, turvallisia eikä niihin edes tikkuja sytykkeeksi tarvita.

  Oma arvioni on että uusitun keittiön yhteydessä uusitun kaasulieden arvo on asunnon myynnin yhteydessä ehdottomasti 3 000 € ylöspäin. Myydessäni asuntoja mulla on useinkin asiakkaiden kanssa keskustelu aiheesta koska aina toivovat edes kaasun tulevan asuntoon ja kerran eräs sanoi että " olisin ollut valmis ostamaan tämän heti jos tässä olisi ollut vielä kaasuliesi". Tämä asia tuntuu aina puhuttavan ihmisiä niin paljon että tästä on luultavasti tehtävä jossain vaiheessa ihan erillinen postaus!

  VastaaPoista
 4. Upea idea Taavi:)! Kiitos myöskin upeasta ja idearikkaasta blogista!

  VastaaPoista
 5. Oi, niin makeat ovet juuri tollaisenaan!

  VastaaPoista
 6. "Kaasuliedestä faktahan on se että jokainen joka vähänkin ruuanvalmistuksesta tietää niin on tietoinen että kaasuliesi on edelleen sähköliettä huomattavasti parempi."

  Saat olla tuota mieltä ihan rauhassa, mutta ei se silti tee siitä faktaa. Enkä ole varma kannattaako noin yksisilmäisellä näkemyksellä kirjoittaa kokonaista postiausta aiheesta. Makujahan on monia, eikä niistä kannata kiistellä.

  Kiitos vaan vikasta kuvasta ;)

  VastaaPoista
 7. Hei Taavi! Olet erässä proktissasi käyttänyt tuota sisustuskiveä (valkoista) keittiöön. oletko kokeillut laittaa sitä gyprokki seinän päälle. Kestääköhän moinen levyseinä niin suurta painoa. Seinän pinta-ala tulisi olemaan se 10 m2. Olisko jotain vinkkejä mistä sisustuskivi kannattaisi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Sisustuskivi on erittäin työläs ja sotkuinen työstää, mutta jos sitä lähtee tekemään niin kannattaa käyttää laadukasta ja hintavaa sillä halpa pizzerioista tuttu teennäinen kivi näyttää todella mauttomalta. Kipsilevyyn se sopii mutta löisin ensin toisen kerroksen varmuuden vuoksi niin silloin ei ole ainakaan mitään pelättävää. Pari hyvää kuosia löutyy bauhausista ja myös k-raudan valikoimista. Myös erittäin helposti työstävää tekokivipaneelia löydän home4you liikkeestä vallilasta.

   Poista
 8. Kyllähän se niin on, että tosi kokkaaja arvostaa enemmän kaasuliettä kuin sähkölaitetta. Saattaa siis rajoittaa ostajien määrää, mutta kun asuntoa arvostava ostaja osuu kohdalle, niin myyntihinta voi olla jopa korkeampi.

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...