Hae tästä blogista

maanantai 23. toukokuuta 2011

Aikamme karuinta betonia

60-luku. Mitä siitä muistamme tai mitä me nuoret siitä tiedämme? Se oli aikaa jolloin retro alkoi kehittymään ja ensimmäiset elementtitalot nousivat. Ai ne rumat betonimöhkäleet vai? No just ne!


No miksi sitten rakennettiin noin rumia taloja vaikka rakentaminen ja arkitehtuuri oli kehittynyt jo 1900-luvun alkupuolesta? No juuri sen takia että se oli uusinta rakennustekniikkaa, todella nopeata ja edullista.
Nopeeta se ennen kaikkea piti olla, koska se kuului ns. sodan jälkeiseen jälleenrakentamiseen. Olen kuullut jostain että nämä betonihelvetit suunniteltiin alun perin kestämään 20-40v, mutta kuten huomaamme että aika hyvin ne ovat suomalaisille maittaneet eikä kenelläkään ole ollut kiire päästä niitä tuhoamaan. Putkistoja ja kattoja uusitaan!

Viime aikoina on puheenaiheena ollut Itä-Pasila. Asukkaat maksavat itsensä kipeiksi omistusasunnoista vuokratontilla jossa sitten vastikkeet ovat satoja euroja kuussa. Jännää kuitenin on että aikoinaan kun talot valmistuivat niin kaikkien mielestä oli upeeta asua uudenlaisella ja trendikkäällä arvoalueella.
Asukkaat kuitenkin tuntuvat viihtyvän, sillä alueella asuu aika pitkälti vielä samat alueen ensimmäiset asukkaat, tosin sukupolvi on vaihtumassa.

Näitähän löytyy ihan joka puolelta suomea yhtä lailla kuin helsingin ydinkeskustasta (kampista). Näissä on muutama aika helvetin vittumainen asia. Minun mielestäni on suurin ongelma se että jos naapurissa väännetään torttua niin kuulet sen päivällispöytään asti. Eikä epäselväksi jää myöskään naapurin rouvan sukujuorut puhelimessa.

Noh, tätä kaikkea on kuitenkin tämä uusi kohde.
Onhan tässä paljon hyvääkin! Alppila on loistavana sijaintina (v.2009-2010 nopeiten noussut neliöhinta). Hyvät liikenneyhteydet. Palvelut lähellä (Weeruska :D). Loistava ja valoisa pohja kahdelle ihmiselle. Seinänaapurit ainoastaan eteisessä ja kylppärissä. Eli haittaa että omat toimitukset kuuluvat naapuriin.

Sitten näihin sekaviin kuviin. Pohjakuva tulikin jo edellisessä postauksessa.

vaatekomero

Eteinen

taas vaatekomero

makuuhuone

Makuuhuone

Olohuone

Olohuone

Olohuone (näkymä keittiökomeroon)

Keittiökomero

Olohuone

Lasitettu parveke

Taas olohuone josta näkymä keittiökomeroon ja eteiseen

Keittiökomero

Makuuhuone

Makuuhuone

Olen päättänyt että en tee enää itse remonttia/remontteja. Suunnittelen, ohjeistan ja vahdin. Menee muuten ikä ja terveys! Myös Blogin idea ja tyyli tulee muuttumaan.

Nyt kun alkoi sataa niin...


...nuuska huuleen ja päikkäreille!

8 kommenttia:

 1. nuuskaaksä? :O HYI!!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Aivan kuin maajoukkue Jutin johdolla

  VastaaPoista
 3. Haluaisitko Taavi ikinä esitellä sun omaa kämppää täällä blogissa? Parin kuvan perusteella oikein mahtava Koti isolla k:lla :)

  VastaaPoista
 4. hmm...jossain määrin voisi niin tehdä. Heti kun löytyy motivaatiota!

  VastaaPoista
 5. Keittiökomero?? No nyt oot kyllä ihan uuden termin keksinyt ;) Sun blogi on tällasen mun kaltasen asuntofriikin unelma eli keep on going!

  VastaaPoista
 6. Tajusin nyt vasta et oot virolaine vai oonko väärässä? :DD

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...