Hae tästä blogista

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Helmen välikatselmus

Työt ovat edenneet viime kuvista mutta en ole kolmeen viikkoon tosin tehnyt muuta kuin piipahtanut paikan päällä. Päivätyöt vievät aina ennen joulua niin paljon aikaa että harrastus on saanut vähän odotella.

Seinät on vimpan päälle viimeistelty, ikkunat maalattu ja ikkunalauta kunnostettu ja laitettu mosaiikit, laminaatti asennettu ja ulko ovi maalattu (ei kuvia siitä). Kävin ostaa keittiön kolme viikkoa sitten Ikeasta ja taivuin taas ostamaan kalliit korkeakiiltopinnat. Mieleisiäni tasoja Ikeasta ei koskaan löydy koska haluan täyspuutasot + jotain erikoista niihin. Hommaan tasot sitten Bauhausista, mutta siitä sitten vähän myöhemmin niin saadaan kuviakin mukaan.

Tässä kolme ensimmäistä "ennen ja jälkeen" kuvaa.
Opin jotain uuttakin. Pidän kovasti pohjamaaleista enkä käytä pintamaaleja seinissä melkein koskaan. Pohjamaalit ovat aina paljon valkoisempia ja helpompia käsitellä, mattoja eikä ne jätä raitoja seiniin. Olen aina ollut vesiohenteisten pohjamaalien kannalla. Olen käyttänyt aina Siroplast 2 tai 7. Nyt tuli kokeiltua jotain uutta koska kolmeen kertaan kun oli maalattu niin aina jostain jotain kuulsi tasoite läpi. Palomies (pelastaja) kaverini Mika suositteli kokeilemaan öljypohjaista pohjamaalia Tixomattia. Sen kun rykäs kertaalleen niin jälki oli todella hyvä ja jopa huomattavasti valkoisempi kuin erittäin valkoinen Siroplasti. Tixomat on neljä kertaa kalliimpaa mutta se että maalaat vain kerran tai kaksi niin säästät huomattavasti aikaa eikä sitä mene läheskään niin paljon kuin vesiohenteista. 10L noin 100€, riittää 20m2 asunnolle.


Eteisen oven ja karmien poisto tuo aina tilantuntua ja avaruutta.

Tässä muutamia sekalaisia kuvia purusta ja homman etenemisestä. Pahoittelen myös kovasti kuvien kellertävyyttä. En vaivautunut vaihtamaan valotusta manuaalille.

 Muovimaton alta paljastui täysin hiemakelvoton lankkulattia.

 Parvi ja keittiö purettuna.
Olen aikaisemmin jo maininnut kuinka tykästynyt olen Quick Stepin laminaatteihin ja nyt sitten päädyin täysin samaan lautamalliin kuin edellisessä kohteessakin. Tätä samaa saa myös pätkälautana, eli ei niin että viilut menevät koko huoneiston pituudeltaan. Laatu hyvä ja ne ovat yhtä paksuja kuin jotkut parkettilattiat. Halusin valkoista koska se heijastaa paljon valoa ylöspäin ja tekee huoneesta valoisan ja tilavan tuntuisen. Se on oleskelun ja asumisen kannalta erittäin oleellista koska ainakin itse arvostan valoisuutta, varsinkin kun täällä pimeessä ja synkässä asustellaan.
Vanhojen talojen ikkunalaudat ovat aina todella syviä ja massiivisia. Tämä hienous kannattaa aina käyttää hyväksi ja konstein tuoda esille. Ongelma on vaan että ne ovat aina todella huonon kuntoisia. Hyvä ratkaisu on lasimosaiikki! Laatta on myös ihan ok mutta mosaiikissa on sellainen kiva pieni salaisuus että se reagoin luonnon valon kanssa ja se toimii aina. Sopiva mosaiikki kannattaa aina valita harkiten ja miettii yhteensopivaa teemaa huoneen kanssa. Liian rohkea valinta saattaa joskus olla haitaksi. Itselläni on sekalainen valinta jossa on marmorinvalkoista, viskya ja irishkuosia joissa kaikkiin on upotettu jotain ihme pronssia mikä reagoi valon kanssa. Harmikseni tässä työmaavalossa näitä asioita ei tule esille mutta yritän seuraavan kerran saada heti alkuun kuvan valmiista ikkunalaudasta päivänvalossa.


 Ennen saumausta kannattaa aina rajata ja suojata seinät.


 Valkoinen saumausaine sopii tässä tapauksessa valkoisten seinien kanssa.

WTF?


WTF??


........joten ensi kerralla sitten kuvia valmiista tuloksesta!

Löysin tähän loppuun vanhojen remonttikuvien seasta kuvaamani tulevan taloni Eirasta! ;D


http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/


8 kommenttia:

 1. Näppärännäkösiä oot saanu noista asunnoista! Hyvin osaat hahmottaa tilaa ja saat pikkukämpät toimimaan =)
  Eikö toi Tixomat oo seinämaalina vähän turhan arka, katoissa käytän sitä itse, ja on kyllä hyvä ja peittävä maali, mutta noin himmmeitä maaleja ei kestä kyllä ollenkaan pyyhkiä jos vähänkään sotkua saa asukas aikaan..

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista!

  Totta! Arka se on mutta näyttää hyvältä. Asunto ei kuitenkaan itselleni jää joten myynnin kannalta se on vaan hyvää.

  Ei sitä pestä kannatakkaan varmaan. Kannattaa jämillä aina paikkaa nuhrut sillä Tixomatista ei jää epätasaisuuksia.

  VastaaPoista
 3. Arggh!En ainakaan sun remontoimaa osta, teet valmiiksi feelua ja silmänlumetta.

  VastaaPoista
 4. - kaikki remontoimme kodin myös omaksi lumeeksi
  - jos väität jotain tekemääni feeluksi niin osoitat tietämättömyyttäsi aiheesta
  - teen remontteja harrastuksena ja teen niistä juuri sellaisen kuin itse haluaisin. Käytän materiaaleja jotka olen kestäviksi ja hyviksi todennut. En toteuta remontteja rahan takia.
  - remontit toteutan tarkastajan valvonnassa
  - tiedän että markkinoilla olevat remontoidut yksiöt ovat yritysten tekemiä jotka ovat tehty vain ja ainoastaan rahan takia, pienellä budjetilla ja halvoilla materiaaleilla jotka kestävät sen pari vuotta.

  VastaaPoista
 5. Vitsi ku näyttää hyvältä sun remontoimat kämpät! löysin sun blogin ihan sattumalta ja oon jo ihan äimänä kuinka taitava olet! Tuo aikaisempi isompi kämppä varsinkin :) odotan jo että pääsen näkemään tämän kämpän valmiina !
  T:VM

  VastaaPoista
 6. HAHA noi munkit! se oli partiolaisten tapahtuma jossa pitää pukeutuu tollai, itekki olin siel messis. :DDD
  mut kivoi nää sun remontoimat kämpät heei! :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Löysin blogisi sattumalta ja täytyy sanoa että onpa sulla hyvä tyyli + taito hallussa! Olis tosi mielenkiintoista nähdä millainen tämä kämppä on valmiina, joten päivittelethän kuvia jossain vaiheessa?

  ps. Kiitos muuten asunnon myyntivinkeistä!

  t. Siina

  VastaaPoista
 8. Osaatko muuten sanoa, että voiko ikkunalaudan (samanlaisen kuin tässä asunnossa) poistaa kokonaan. Eli niin että seinä jatkuisi ikkunan alaosasta suoraan lattiaan? Pienessä asunnossa kaikki hukkaneliöt ottaisi mielellään käyttöön :)

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...