Hae tästä blogista

tiistai 26. lokakuuta 2010

Avaus!

Tarkoituksenani on tuoda esille erilaisia kohtia mitkä liittyvät kerrostalo osakkeen ostoon, remontoimiseen ja myyntiin. On paljon erilaisia huomioitavia asioita mitä perus osakkeen omistaja tai ostaja ei tiedä tai haluaa tietää. Olen käynyt nämä asiat läpi muutamaan otteeseen ja todennut pienellä kokemuksella että asiat voi hoitaa muullakin tavalla. Varsinkin eritoten osakkeen myyminen välittäjien kautta.

Uuden asunto-osakeyhtiölaki tuo uusia muutoksia remontteihin (voit tutustua siihen tarkemmin täällä http://www.taloyhtio.net/lakitieto/uusiasuntoosakeyhtiolaki ) eikä perus kuluttaja edes tajua mitä se käytännössä tuo mukanaan ja varsinkin osakkeen ostajan pitäisi melkein osata pykälät ulkoa oli sitten ostamassa remontoitua asuntoa tai ei. Pitää tietää että onko juuri remontoitu asunto suoritettu yhtiön valvonnassa ja on suotavaa tietää vanhaa remontoidessa mitä kustannuksia uusi yhtiölaki tuo tullessaan. Koska myyjät ja välittäjät eivät edes tajua huomioida asiaa hinnassa niin tässä tapauksessa sinun on oltava heitä fiksumpi.

Olen itse täysin harrastepohjalla asian suhteen. Yritän pitää remontoimisen ym. mahdollisimman mielenkiintoisena joten tästä syystä prokkis saattaa kestää jopa puolikin vuotta. Tykkään touhuta käsilläni ja suunnitella erilaisia juttuja joten tämä on minulle kiva mielenkiinnon kohde.
Ostan kantakaupungin alueelta huonokuntoisen yksiön mahdollisimman edullisesti, suunnittelen siitä mahdollisimman käytännöllisen ja toimivan, remontoin sen laadukkailla ja hyvillä materiaaleilla ja lisään sinne yksityiskohtia. Teen siitä sellaisen kuin tekisin siitä itselleni tosin, neutraaleja juttuja joutuu aina ajattelemaan myynnin kannalta ja sitä mikä mielyttää suurta osaa potentiaalisia ostajia. Lopuksi myyn asunnon.

Erovaisuutta onkin se että vaikka kantakaupungissa vanhoja täysin remontoituja asuntoja silloin tällöin onkin tarjolla niin ne ovat remontoitu rahamielessä. Halpoja materiaaleja, kustannukset minimoitu eikä käytännöllisyyttä ole aina ajateltu.

Laitan parista aikaisemmasta toteutetusta asunnosta kuvia. Valitettavasti ensimmäisestä (Kotkankatu 00510) asunnosta on vähän remonttikuvia ja jos on niin todella huonon laatuisia. Toisesta (Malminkatu 00100) on jonkin verran mutta useat työvaiheet puuttuvat.

Tällä hetkellä aloitetusta Helsinginkatu yksiön kohdalla käydään remontti läpi uuden yhtiölain mukaan ja ensimmäisen kerran ajattelin lopuksi myydä asunnon täysin itse ilman välittäjää. Joten, jos itselläsi on nämä asiat ajankohtaisia niin on ilo jos joistain toteutuvista käytännön asioista on sinulle hyötyä.

4 kommenttia:

 1. itselleni ensiasunnon osto on juurikin ajankohtainen aihe tällä hetkellä, seuraan mielenkiinnolla blogia ja toivottavasti opin paljon!

  VastaaPoista
 2. KIITOS blogisi tuli kuin tilauksesta!! Mahtavaa!

  A

  VastaaPoista
 3. Heippa,

  Mistä yleensä löydät näitä asuntoja? Jotenkin tuntuu että remontoitavia hieman huonokuntoisempia yksiöitä on tarjolla todella vähän. Olen itse ensiasunnon ostaja ja haluaisin remointoida itselleni asunnon. /N

  VastaaPoista
 4. Kilpailen niistä ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Ei niitä oikein mistään löydykkään. Enemmän niitä remontoitavia on kuin remontoituja. Yleensä kaikki pommit kyllä menee suoraan välittäjien omille "tyypeille"!

  VastaaPoista

Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...